Wi-Fi Hotspots

Mobiel internet is heel erg handig, maar meestal worden deze abonnementen slechts voorzien van enkele gigabytes aan verbruik. Een paar uurtjes TV streamen of enkele filmpjes doorsturen? Thuis is dat geen probleem, maar onderweg ben je er snel aan voor de moeite.

Een Wi-Fi Hotspot kan een oplossing bieden. De twee grootste internetproviders van België bieden allebei een systeem aan waarbij je onderweg zeker niet zonder internet hoeft te vallen.

Proximus

De koperreus Proximus biedt bij elke formule toegang aan tot Fon. Dit is een netwerk dat wereldwijd ongeveer 13 miljoen hotspots bevat. Iedere klant die een internetabonnement heeft bij Proximus heeft toegang tot dit netwerk, op voorwaarde dat ze de ingebouwde hotspot-functionaliteit van hun Proximus-router niet afzetten. Zo deel je zelf een bescheiden deeltje van je bandbreedte, in ruil voor gratis toegang als je zelf onderweg bent. Vooral in West-Europa en Zuid-Amerika kun je op die manier van gratis internet genieten. In België zijn er ondertussen 930000. De draadloze netwerken zijn uiteraard te herkennen aan FON in de naam. Het verbruikte volume via een Fon-hotspot wordt afgetrokken van je datalimiet thuis.

Telenet

De kabelaar uit Mechelen kan natuurlijk niet achterblijven. Naast 1500 hotspots op openbare plaatsen zoals stations en bibliotheken biedt Telenet Wi-Free aan. Dit systeem is analoog aan dat van Proximus. Je Telenet-router dient als hotspot voor de andere Telenet-klanten, waardoor je als beloning toegang krijgt tot het netwerk. Ondertussen zijn er al meer dan 1 miljoen dergelijke hotspots beschikbaar in Vlaanderen. In Wallonië en Brussel komen daar nog eens 250000 hotspots bij via Voo, de Waalse tegenhanger van Telenet.

Op de meeste locaties in België hoef je dus niet meer alleen op mobiel internet te vertrouwen. Vooral in stedelijke omgevingen kan het al eens handig zijn om een hotspot op te zoeken. Beide systemen zijn aan elkaar gewaagd, maar het netwerk van Proximus kan ook gebruikt worden in het buitenland.

De winnaar hier is Proximus.

hotspots.

Zelf vergelijken? Krijg persoonlijk advies via onze vergelijkingsmodule!

Vergelijken >

Social tagging: > > > >