Proximus vs Scarlet

Internet

Proximus en Scarlet zijn twee grote spelers in België. Tot voor 2008 was Scarlet een kleine speler op de Belgische markt, tot het bedrijf overgenomen werd door Proximus (toen Belgacom). Sindsdien vult Scarlet de Proximus-formules aan, vooral op het gebied van eenvoudige en goedkopere abonnementen.

Scarlet gebruikt ook het kopernetwerk van Proximus, dus voor je verder leest voer je best eens een lijntest uit. Bekijk hier ons artikel daarover!

Welke provider moet je nu kiezen, Proximus of Scarlet?

Snelheid

De snelheid van beide providers ligt dicht bij elkaar. Bij Proximus is de maximum downloadsnelheid van zowel abonnement Tuttimus, Familus als Minimus 100Mbps. Bij Scarlet zitten die snelheden iets lager: Scarlet Trio en Internet Loco leveren maximaal 50Mbps, en het internetabonnement Scarlet Internet Poco levert maximaal 30Mbps.

De uploadsnelheden zijn zowat over de hele lijn gelijk voor beide providers. Bij Scarlet is de uploadsnelheid van elke formule 4Mbps. Bij Proximus kan je bij de abonnementen Tuttimus, Familus en Minimus respectievelijk 15, 15 en 6Mbps upload halen.

Proximus is de winnaar op het gebied van snelheid. Doe echter wel een lijntest, want voor hetzelfde geld kan je lijn geen 50 of 100Mbps aan. Dan kies je beter voor Scarlet. Als je veel wil uploaden kies je best Proximus, maar de winst is slechts minimaal.

Volume

Het volume is het aantal gigabytes die je kan downloaden, per maand of per aanrekeningsperiode. Zowel Scarlet als Proximus rekenen het begin van de maand als reset. Dan wordt je verbruikte volume terug op nul gezet.

Bij Scarlet is er helemaal geen sprake meer van limieten. Elk abonnement is onbeperkt, en je mag zoveel downloaden als je wilt. Bij Proximus gelden er wel nog limieten. Bij de packs Tuttimus, Minimus en Familus is het internet onbeperkt bruikbaar. Als je enkel internet neemt krijg je bij Proximus Start 100GB, bij Comfort 150GB en is er geen limiet bij Maxi.

Qua volume komt Scarlet als winnaar uit de bus. Er worden daar geen limieten meer gehanteerd.

Apparatuur

Bij Proximus kan je nu genieten van gratis installatie van je modem bij alle packs. De modem is sowieso inbegrepen in alle packs. Indien je enkel een internet abonnement wil, betaal je € 59 installatiekosten.

Bij Scarlet installeert de technieker je wifi-modem en de decoder voor € 99. Je betaalt dus enkel de installatiekost. De activatie ter waarde van € 50 en de Wi-Fi-modem ter waarde van € 99 krijg je er gratis bij.

Proximus komt hier opnieuw als winnaar naar voor. De installatie van je modem (en decoder voor digtale TV) is volledig gratis voor een pack. 

proximus_vs_scarlet

Besluit

Proximus en Scarlet zijn aan elkaar gewaagd. Het is wel duidelijk dat de formules van Scarlet en Proximus op elkaar afgestemd zijn, en elk een ander marktsegment aanspreken.

Gebruik je het internet slechts matig, en wil je onverslaanbare prijs/kwaliteit? Ga dan voor Scarlet.

Scarlet

Wil je net dat iets meer? Een pack bij Proximus kan je dan waarschijnlijk wel bekoren!

Proximus

Social tagging: > > > > >

Comments are closed.