Hoeveel verbruikt YouTube?

Youtube verbruik

YouTube is het grootste streaming video platform ter wereld. Een YouTube-filmpje is snel bekeken, en op het einde van zo’n filmpje krijg je direct een ander aangeboden. Grote kans dat je doorkijkt dus. Er is ondertussen al een term voor: binge-watching. Vele uurtjes YouTuben kan heel wat data verbruiken, vooral als je een pakket met een datalimiet hebt. Maar hoeveel data verbruikt YouTube ongeveer?

Bij Netflix is het verbruik duidelijk te raadplegen. Bij YouTube is dit even anders: per uploader verschilt de kwaliteit, en dus ook de gebruikte bandbreedte. De exacte cijfers zijn dus niet te verkrijgen, maar een testje maakt veel duidelijk.

De bekende Gangnam Style-video van de Koreaanse rapper Psy was in 2012 het meest bekeken fragment op YouTube. Ondertussen heeft Despacito van Luis Fonsi die plaats ingenomen. In augustus 2018 werd het nummer al 5,436,644,989 bekeken!

Op de laagste kwaliteit wordt 1.6MB verbruikt per minuut. Op de hoogste kwaliteit, op 1080p, (te veranderen door op het tandwieltje te klikken onder een filmpje) wordt echter bijna 12MB vebruikt per minuut. De filmpjes staan standaard op 480p, dus je kan zelf kiezen hoe je de video’s bekijkt.

Zorg er daarom voor dat je beschikbare data niet direct opgesoupeerd is. Kies bij voorkeur een VDSL-abonnement waar onbeperkt echt onbeperkt betekent. Dan kan je zoveel YouTube-clips bekijken als je wil!

Scarlet Trio is onklopbaar qua prijs/kwaliteit. TV, vaste telefonie en onbeperkt internet tot 50Mbps, voor 39 euro per maand! Onbeperkt betekent hier echt onbeperkt. Zoveel streamen als je maar wil!

Veel YouTuben? Bekijk het aanbod van Scarlet!

 

Social tagging: > > >

Comments are closed.