Scarlet vs Telenet

Scarlet vs Telenet

Een verbinding kiezen is geen gemakkelijke zaak. Moet je een provider kiezen op snelheid, kosten, volume of nog iets anders?

In dit artikel vergelijken we Scarlet met Telenet. Welke provider biedt de beste formule aan? Welke formule is geschikt voor welke gebruiker? Lees even mee!

We vergelijken Telenet Whop met Scarlet Trio. Deze formules zijn zogenaamde packs: ze bevatten (uiteraard) internet, digitale TV en telefonie.

Snelheid

De downloadsnelheid bij Telenet Whop is 100 Mbps. De uploadsnelheid gaat tot 10 Mbps. Scarlet Trio moet het met een lagere snelheid stellen. Scarlet Trio en Internet Loco leveren maximaal 50Mbps, en het internetabonnement Scarlet Internet Poco levert maximaal 30Mbps.

Telenet wint dus op het gebied van ruwe snelheid. Toch moet hier een kanttekening bij gemaakt worden. 50 Mbps is ruim voldoende voor dagelijks gebruik in een klein tot middelgroot gezin. En zoals je verder zal lezen is die 400 Mbps van Telenet wel heel erg mooi, maar met een magere downloadlimiet kan je daar natuurlijk niet heel erg veel mee.

Volume

Scarlet bood voorheen een downloadvolume aan van 300GB, maar dat werd opengetrokken naar onbeperkt. Telenet biedt al langer een onbeperkt downloadvolume aan.

Beide providers hebben dus een onbeperkt downloadvolume.

Installatie

Bij Telenet heb je de keuze om je decoder zelf te installeren of te laten installeren. De Self Starter Box laat je de Telenet-diensten zelf installeren. De modem hangt dan meestal al op, en jij sluit je toestellen aan en installeert en activeert alles met de Self Starter gids.

Als je toch liever wat hulp hebt, kan de installateur van Telenet langskomen. Dit kost jou € 85. Het enige waar je op voorhand voor moet zorgen zijn een coaxkabel en internetkabel of UTP-kabel. Daarmee kan je overal waar je maar wil TV kijken. De installateur bekijkt met jou waar de modem best geïnstalleerd kan worden, sluit alle kabels aan en zorgt dat je diensten klaar voor gebruik zijn. Hij zal je internet optimaliseren, mobiele toestellen verbinden en je de apps en Webmail uitleggen als je dat wenst.

Bij installatie krijg je dus de Wireless Modem van Telenet. Dit hoofdstation is zowel via vaste verbinding als via draadloze (Wifi) verbindingverbonden met uw gebruikstoestellen (PC, smartphone, tablet,…) en is standaard ingesteld.

Misschien heb je nog extra hardware nodig? In de Telenet winkel kan je ook Powerline-adapters, Access Points of een Modem Battery Pack gaan halen.

Scarlet levert de Scarlet Wifi Modem. Deze modem en eerste decoder zijn inbegrepen als je het Trio abonnement aangaat. Bij Scarlet krijg je nu een promo ter waarde van 50 € op de éénmalige kosten. Je betaalt de installatie t.w.v. € 99, maar de activatie t.w.v. € 50 krijg je er gratis bij. Om te genieten van scarlet Trio moet je toegang hebben tot het VDSL netwerk. De beschikbaarheid van hd-inhoud hangt af van jouw installatie en van het hd-bereik in jouw regio.

Bij Telenet heb je de optie om alles zelf te installeren en dus een installatiekost uit te sparen. Bij Scarlet betaal je wel voor de installatie, maar geniet je vaak van promoties op activatiekosten en meer.

Scarlet vs Telenet

Conclusie

Telenet levert een snelle formule die helaas wel beperkt wordt door de magere downloadlimiet.

Scarlet zorgt daarentegen voor een competitief aanbod: onverslaanbaar op het gebied van prijs/kwaliteit!

Voor Scarlet Trio betaal je €39 per maand. Voor Telenet Whop betaal je maar liefst €70,52 per maand. Nu kan je bijvoorbeeld wel profiteren van een aanbod waar je de eerste 3 maanden slechts € 55 betaalt, maar dit komt nog duurder uit dan Scarlet.

Kwaliteit voor een lage prijs bij Scarlet!

 

 

Social tagging: > > > > > > > > > > > >

Comments are closed.