Ongewenst datagebruik vermijden

limiet

Mobiel internet is enorm handig. Toch blijven de datalimieten voor dergelijke abonnementen vrij laag. Elke dag enkele uren muziek luisteren of filmpjes bekijken laat de teller al snel oplopen, zelfs als je enkele gigabytes te verbruiken hebt. Daarom geven we hieronder wat tips om je mobiel dataverbruik terug te dringen.

  • Maak gebruik van Wi-Fi hotspots. Bij Proximus heb je toegang tot het FON-netwerk. Hier vind je meer info.
  • Kies bij mobiel internetten zoveel mogelijk voor de mobiele versie van websites. Het adres begint dan vaak met m., mob. of mobiel. Deze kosten minder data dan de normale sites. De meeste sites die een mobiele site aanbieden doen dit tegenwoordig automatisch, zodat je smartphone vanzelf de mobiele versie verkiest.
  • Schakel dataroaming uit in het buitenland. Zo kun je voorkomen dat je ongemerkt data gebruikt in het buitenland. Wil je toch roamen? Daar bestaat een specifiek aanbod voor.
  • Schakel automatische synchronisatie op de achtergrond uit en stel in dat applicaties geen data op de achtergrond mogen downloaden. Deze instellingen zijn gemakkelijk te vinden in de handleiding van je smartphone.
  • Gebruik een datateller-app om je datagebruik bij mobiel internet in de gaten te houden. Android- en iPhone-toestellen hebben dit tegenwoordig standaard aan boord.

Mits het toepassen van enkele basisregels kan je je dataverbruik toch ietwat in de hand houden. Het blijft echter noodzakelijk om een stevig mobiel abonnement te nemen, want wie wil zich nu zorgen maken over zijn dataverbruik?

4GB mobiel internet aan 15 euro bij Mobistar!
 
Om toegang te krijgen tot de Wi-Fi hotspots van het fon-netwerk moet je een vast abonnement bij Proximus nemen.

Toegang tot Wi-Fi hotspots via Proximus!
 

Social tagging: >

Comments are closed.