ADSL of VDSL

isp

Het is je misschien al opgevallen dat bepaalde providers ADSL en VDSL aanbieden, terwijl er ook providers zijn die enkel VDSL aanbieden.
Wat is het verschil tussen deze termen?

Een korte geschiedenisles maakt al veel duidelijk. ADSL is een afkorting voor Assymetric Digital Subscriber Line. Hierbij wordt het internetsignaal verstuurd over de koperen telefoonkabel. Om geen storing te veroorzaken tijdens de klassieke telefoongesprekken moet er een splitter gebruikt worden, die heb je waarschijnlijk wel al eens zien zitten in de buurt van je vaste telefoon.

Bij ADSL loopt er glasvezel naar de telefooncentrale op wijkniveau. Daarna loopt het internetsignaal verder over de koperkabel. Dit zorgt voor redelijk wat verlies in snelheid, zeker als je weet dat de meeste klanten vrij ver van de telefooncentrale liggen. ADSL is vandaag nog altijd beschikbaar, maar het is niet aan te raden deze formules nog aan te schaffen.

De recente formules van Scarlet of Proximus zijn echter stukken sneller! Dit dankzij de VDSL-technologie.
VDSL staat voor Very-high-bit-rate Digital Subscriber Line. Dit is de opvolger van de ADSL-technologie. Nu loopt het internetsignaal niet tot aan de wijkcentrale, maar tot aan de straatcentrale. Vandaar worden de signalen dan verder via een glasvezelverbinding vervoerd. Zo is er veel minder kwaliteitsverlies, waardoor de snelheid van je internetverbinding hoger ligt.

Kies vandaag zeker voor een VDSL-verbinding bij Proximus of Scarlet. Scarlet biedt stevige basisabonnementen. Heb je nog iets meer nodig? Bekijk dan zeker de abonnementen van Proximus.

Stevige basisabonnementen bij Scarlet!
 
Nog meer nodig? Bekijk het aanbod van Proximus!
Social tagging: > > >

Comments are closed.