Internet in het buitenland, roamingtarieven worden afgeschaft

roaming
Het is eindelijk beslist. Het had heel wat voeten in de aarde, maar uiteindelijk beslisten de Europese Commissie, de Europese Raad en het Europees Parlement dat de roamingtarieven afgeschaft moeten worden.
Vanaf juni 2017 vallen de roamingkosten weg.

Roamingkosten worden aangerekend wanneer je in het buitenland data verbruikt. Nu zijn die kosten nog vrij hoog, in het buitenland kost het verbruik van één megabyte al snel 50 cent. Zonder roamingkosten zou je een YouTube-filmpje kunnen bekijken in Polen, of bellen vanuit Frankrijk naar het thuisfront. Allemaal zonder extra kosten.

Het oorspronkelijke plan om een eind te maken aan de roamingkosten had eigenlijk al eind 2015 moeten ingaan. De lidstaten gingen daar niet mee akkoord, en in april deden ze een tegenvoorstel.

Günther Oettinger, Europees commissaris voor Digitale economie en samenleving, spreekt van een doorbraak. Vanaf april 2016 worden de roamingtarieven verlaagd. Dan zien we de volgende maximumtarieven:

  • 5 eurocent per minuut bellen
  • 2 eurocent per sms
  • 5 eurocent per MB data

In juni 2017 vervallen de kosten dan helemaal. Dan kan je je Belgische bundel in alle Europese landen gebruiken, net als thuis.

Kiezen voor goedkope buitenlandse providers om dan thuis constant te roaming is echter nog niet voor direct. Er komt een fair use policy, om overvloedig gebruik van data in het buitenland tegen te gaan.

Wil je nu al voordelig met je smartphone kunnen werken in het buitenland? Verschillende operatoren bieden daarbij vandaag al gunstige tarieven aan.

Van plan om veel te bellen en sms’en in het buitenland? De bundels van Base laten je toe om te bellen en te surfen in Europa voor dezelfde prijs als in België!

Bellen en surfen in Europa aan dezelfde prijs als thuis!

Enkel wat data nodig om je bestaande formule aan te vullen? Ga voor een roamingpakket!

Bekijk de roamingpakketten van Base!

Social tagging: > > > >

Comments are closed.