Roamingkosten volgens Europa – update

roaming

We schreven er al eens over. Over de plannen van Europa om roamingtarieven af te schaffen is er al heel wat inkt gevloeid. Komt er nu eindelijk vooruitgang?

Roamingkosten worden aangerekend wanneer je in het buitenland data verbruikt. Nu zijn die kosten nog vrij hoog, in het buitenland kost het verbruik van één megabyte al snel 50 cent. Zonder roamingkosten zou je een YouTube-filmpje kunnen bekijken in Polen, of bellen vanuit Frankrijk naar het thuisfront. Allemaal zonder extra kosten.

In maart raakte bekend dat de ambitieuze plannen van Europa om roamingkosten volledig uit te roeien afgevoerd werden. EU-onderdanen zouden nog 3 jaar moeten wachten, tot in 2018 de tarieven zouden herbekeken worden.

Vandaag ligt er een alternatief voorstel op tafel. Het Duitse blad Bild kon een vertrouwelijk document inkijken waarin staat dat de lidstaten aan een compromis werken. Een beperkt verbruik zou gratis aangeboden worden met:

  • 50 sms’jes
  • 50 minuten bellen
  • 100MB data

Daarbuiten zouden wel nog roamingtarieven aangerekend worden. Deze zouden echter niet hoger liggen dan 19 cent per minuut voor een uitgaande oproep, 5 cent voor een binnenkomende, 6 cent per sms en 20 cent per megabyte data.

Het nieuwe plan blijkt dus vrij schamel te zijn, maar het is alleszins beter dan niks!
Wil je toch voordelig met je smartphone kunnen werken in het buitenland? Verschillende operatoren bieden daarbij vandaag al gunstige tarieven aan.

Van plan om veel te bellen en sms’en in het buitenland? De bundels van Base laten je toe om te bellen en te surfen in Europa voor dezelfde prijs als in België!

Bellen en surfen in Europa aan dezelfde prijs als thuis!

Enkel wat data nodig om je bestaande formule aan te vullen? Ga voor een roamingpakket!

Bekijk de roamingpakketten van Base!

Social tagging: > > >

Comments are closed.