Openstelling van de kabel boekt vooruitgang

concurrentie
De openstelling van de kabel is nog altijd niet volledig rond. Maar er zijn positieve signalen.
De herziening van de groothandelstarieven maakt het voor concurrenten gemakkelijker om formules aan te bieden op de kabel van Telenet. De gevolgen kunnen enkel maar positief zijn voor de consument: meer concurrentie én lagere prijzen.

34% minder. Dat is de korting die het BIPT afdwong bij Telenet. Een pakket vergelijkbaar met de Telenet-formule Whop moet nu 19,70 euro gaan kosten in plaats van 29,90 euro. Dit is een speciale gunstregeling om nieuwkomers de kans te geven om klanten te winnen. Daarna verhoogt de prijs naar 21,70 euro.

Deze herziening is een rechtstreeks antwoord op de klachten van Mobistar, die aangaf dat de vorige tarieven onwerkbaar waren. Het BIPT bleef lange tijd op de vlakte, maar de laatste tijd nam de druk op de telecomwaakhond toch toe. Na de overname van Base door Telenet was er nood aan nieuwe zuurstof voor de concurrentie. Base-CEO Jos Donvil haalde vorig jaar nog zwaar uit naar het BIPT, nadat zijn bedrijf de stekker uit SNOW moest trekken. Donvil klaagde aan dat het BIPT verzuimde het ‘duopolie van Proximus en Telenet te breken’.

In feite viel de beslissing om de kabel open te stellen al in 2011, maar Telenet wist de boot lang af te houden. Telenet en Mobistar hebben nu nog tijd tot september om hun bemerkingen door te geven. Daarna volgt hopelijk een definitieve goedkeuring, en kan Mobistar een nieuw aanbod op de markt loslaten. Eindelijk!
Met een nieuw aanbod op het kabelnetwerk zal ook de prijs-kwaliteitsverhouding van dergelijke formules drastisch stijgen.

VDSL-abonnementen spannen echter nog altijd de kroon qua prijs/kwaliteit.
Scarlet is hier een enorm sterk voorbeeld van!

Bekijk de formules bij Scarlet!
Nog niet overtuigd? Gebruik onze vergelijkingsmodule om na te gaan welk abonnement jou het best ligt. Dit systeem wordt trouwens vaak bijgewerkt, zodat je altijd de meest recente adviezen krijgt!

Vergelijken!

Social tagging: > > > > > >

Comments are closed.