Roaming wordt (voorlopig) nog niet gratis

roaming
Roaming is het gebruik van je mobiele abonnement in het buitenland. Dat kan gepaard gaan met serieuze kosten. Een smartphone verstookt meestal heel wat bandbreedte, terwijl één megabyte in het buitenland zelfs meer dan 50 cent kan kosten. De rekening is dus snel gemaakt. De roamingkosten waren al lang een doorn in het oog van het Europees Parlement. Dat besloot vorig jaar dat er eind 2015 een einde moet komen aan roamingtarieven. Gisteren gingen de Europese lidstaten tegen die beslissing in: er mogen nog roamingkosten gerekend worden tot 2018.

Zonder roamingkosten zou je een YouTube-filmpje kunnen bekijken in Polen, of bellen vanuit Frankrijk naar het thuisfront. Allemaal zonder extra kosten.

Door de nieuwe regels zal het telecomaanbod voor de Europeanen ook enorm uitbreiden. Er zal dan zonder problemen gekozen kunnen worden voor een buitenlandse provider, om zo dure nationale tarieven te omzeilen. Telecombedrijven zijn hier natuurlijk niet happig naar. Daarom werd ook zwaar gelobbyd voor het uitstel van de afschaffing van roamingtarieven.

Nog drie jaar extra roamingkosten betalen dus. Toch spannen wij ons vandaag al in om je het goedkoopste mobiele internetabonnement aan te raden. Gebruik onze vergelijkingsmodule om de formule te vinden die bij jou past.

Vergelijken!  

Op zoek naar mobiel internet aan een scherpe prijs? Kijk eens bij Base!

Aanbod van Base bekijken!  

…of bij Proximus!

Aanbod van Proximus bekijken!
Social tagging: > > >