Internet op de trein

trein

Mobiele mensen nemen vaak de trein. Je zit er op je gemak, je hoeft niet op de baan te letten en je kan er gerust productief zijn met een laptop of tablet. Toch laat de internetverbinding in een trein vaak te wensen over. De NMBS wil nu op korte termijn een proefproject starten rond mobiel internet op de trein, volgens minister van mobiliteit Jacqueline Galant.


Vooral tussen grote steden laat het 3/4G netwerk het vaak afweten. Dan val je terug op een trage EDGE-verbinding. Logisch: een trein is een bewegende metalen kooi. Een internetverbinding is in zo’n situatie sowieso trager en minder stabiel.

Binnenkort komt daar dus verbetering in. De NMBS heeft 2 denkpistes:

  • Het plaatsen van versterkers die het signaal van de operatoren (Proximus, Base, Mobistar) versterken.
  • Zelf wifi op de trein voorzien.

De belgische vervoersmaatschappij zal beide voorstellen testen op één lijn, zodat nadien kan vergeleken worden. Volgens ons worden het waarschijnlijk de versterkers: de eenvoudigste, goedkoopste en meest efficiënte oplossing. Dit systeem zal gebaseerd zijn op je eigen mobiele abonnement. Daarom is het belangrijk dat je een abonnement afsluit dat bij je past!

Gebruik ons vergelijkingssysteem om het mobiele abonnement te vinden dat bij jou past!
 
Vergelijken!

Rechtstreeks bij de leverancier kijken kan ook. Vooral Proximus en Base bieden erg sterke formules aan op het gebied van mobiel internet!

Bekijk het aanbod van Proximus!
 
Bekijk het aanbod van Base!
Social tagging: > > > > >

Comments are closed.