Ultrasnel internet? België loopt op kop!

europa
Binnen Europa heeft België het grootste aandeel vaste abonnees voor ultrasnel internet. Dat staat in een recent rapport van de Europese Commissie.

Zo’n 77 procent van de Belgische abonnees surft minstens aan 30Mbps. Dit is een stuk hoger dan het gemiddelde in de Europese Unie, daar surft slechts 27% van de abonnees supersnel. Qua mobiel internet scoren we in ons Belgenlandje iets minder. Vorig jaar gebruikten 54% van de Belgen het mobiele internet, terwijl het Europese gemiddelde op 67% afklokte.

Waar was die afspraak nu weer? Even opzoeken op Google Maps! Mobiel internet is enorm handig als je veel onderweg bent. Wij raden Proximus of Base aan. Weet je niet wat te kiezen? Gebruik onze vergelijkingstool om te kijken welke abonnementen bij jouw profiel passen.

Vergelijken!

Minister De Croo laat weten dat – volgens Europese de doelstellingen – alle Europeanen tegen 2020 toegang moeten hebben tot minstens 30Mbps. De helft van de gezinnen moet zelfs op 100Mbps verbonden worden! Maar de Belgische ambities reiken verder. Naast het wegwerken van de achterstand voor mobiele internetverbindingen moet de helft van de Belgische gezinnen tegen 2020 toegang hebben tot snelheden van 1Gbps. Zullen we die magische grens op tijd bereiken? Wij hopen het alvast!

Abonnementen boven de 30Mbps zijn voldoende om vollenbak te streamen, downloaden en gamen. Op zoek naar prijs/kwaliteit? Scarlet verdient je aandacht!

Bekijk het aanbod van Scarlet!

Social tagging: > > > > >

Comments are closed.