Zal een belastingverlaging mobiel internet goedkoper maken?

mast

Draadloze straalverbindingen tussen zendmasten worden op dit moment té zwaar belast volgens N-VA kamerlid Pieter Dedecker. Een belastingsverlaging kan goedkoper mobiel internet met zich meebrengen, én de concurrentie aanzwengelen. Bij internetproviders.be kunnen we dit natuurlijk enkel maar toejuichen!

Proximus maakt gebruik van zijn eigen vaste netwerk bij het uitwisselen van data tussen zendmasten. Mobistar kan uiteraard gebruik maken van het Telenet-netwerk. Base heeft minder geluk: het bedrijf moet vaak betalen voor het gebruik van beiden.

Een straalverbinding tussen verschillende zendmasten zou een oplossing kunnen bieden. Zo zou Base niet meer van Telenet of Proximus afhangen, waardoor het zijn kosten kan drukken. Dan kan er ruimte gemaakt worden voor een prijsverlaging voor de consument.

Een recente verlaging van de heffing op straalverbindingen bracht al meer op dan ze kostte, omdat het gebruik van de verbindingen als gevolg toenam. Toch blijft de belasting op dergelijke verbindingen in België te hoog. In 2009 waren we bij de hoogste van Europa, zelfs tot vier keer hoger dan Duitsland! Minister voor Telecommunicatie Alexander De Croo bekijkt het voorstel.

Terwijl de politieke molen draait spannen wij ons in om je vandaag al het goedkoopste mobiele internetabonnement aan te raden. Gebruik onze vergelijkingsmodule om de formule te vinden die bij jou past.
Vergelijken!

Op zoek naar mobiel internet aan een scherpe prijs? Kijk eens bij Base!

Aanbod van Base bekijken!

…of bij Proximus!

Aanbod van Proximus bekijken!
Social tagging: > > > > >

Comments are closed.