Hierdoor kunnen we niet meer zonder onze mobiele telefoon

Overal waar je komt, overal waar je langs loopt, zie je mensen met een mobiele telefoon in hun hand. Voor sommige generaties is het een ontzettende verslaving. Dat is best een grote zorg, want verslavingen zijn nooit goed. Maar net zoals die bepaalde generaties, kunnen wij zelf ook niet meer zonder onze mobiele telefoon. We leggen je haarfijn uit waarom.

Vrouw met Mobile Telefoon

Weten waar je bent

Hoe fijn is het om altijd te weten waar je bent? Of je nou verdwaald in een bos, de verkeerde afslag hebt genomen op de snelweg of tijdens een citytrip de andere kant op bent gelopen. In alle gevallen kun je gemakkelijk de weg terugvinden door het snelle internet op je telefoon. Je kunt op Google Maps zoeken waar je bent en navigeren naar de goede locatie.

Had je jezelf ook kunnen redden zonder telefoon in een van bovenstaande situaties? Vast wel natuurlijk. Vooral als er mensen om je heen zijn. Maar laten we eerlijk wezen, die telefoon lost het toch veel sneller voor ons op.

Altijd een wekker

Niet iedereen is fan van vroeg opstaan, maar hoe fijn is het dat je altijd een wekker bij de hand hebt? Thuis zou je jezelf nog kunnen redden met een wekkerradio bijvoorbeeld. Maar neem je dat apparaat ook mee op vakantie? Het zou veel ruimte schelen in de bagage als je gewoon je telefoon als wekker gebruikt. Bovendien werkt dat ook veel gemakkelijker dan iedere andere wekker.

Overal en altijd internet

Ons houd je niet voor de gek. We weten dat we het allemaal heel fijn vinden dat we altijd op internet kunnen. Of je nu snel een recept wil opzoeken in de supermarkt of onderweg in de trein het nieuws wil doornemen. Of je nu die nieuwe broek wil bestellen die in de winkel uitverkocht is of dat je nog moet voetbalwedden voordat de wedstrijd van vanavond begint.

We hebben het internet gewoon altijd nodig. En de enige manier om er altijd gebruik van te kunnen maken is via jouw mobiele telefoon. Want stel je voor dat je je telefoon een dag vergeet. Dat is echt geen pretje.

Altijd te bereiken

Met een mobiele telefoon op zak ben je altijd en overal te bereiken, behalve als je aan het vliegen bent.  De rest van de tijd kan iedereen jou bereiken, op welke manier dan ook. Dat is een fijn gevoel. Zo kunnen je kinderen je altijd bereiken, maar ook je ouders. Dat geeft je toch veel meer rust. Wie zijn telefoon wel eens is vergeten zal het gevoel van onrust herkennen. Wat nou als er net op dat moment iets gebeurt…

Natuurlijk is het fijn dat je partner nog een boodschappenlijstje door kan sturen als je toch naar de supermarkt moet. Maar het is ook fijn dat je vanuit de winkel nog een dringende mail kan beantwoorden die net binnenkomt. De keerzijde is natuurlijk wel dat je altijd aan staat en dat het moeilijk is om jezelf los te maken van het bereikbaar zijn.

Afspraken op een rij

Wat zeker niet in dit rijtje mag ontbreken is je digitale agenda. Daar kunnen we toch allemaal niet meer zonder? Even nog snel kijken wat het adres van je afspraak was of hoelaat de volgende begon. Bovendien heb je er geen last van dat je partner alles vergeet. Je kunt elkaars agenda’s met elkaar delen en zo betere afspraken maken.

Wat is iets wat jij echt zou missen als je je telefoon een dag niet bij hebt? Of je die nu vergeten bent, is gestolen of kapot is. De dag doorkomen zonder is een echte uitdaging.

Social tagging:

Comments are closed.