Hoe haal ik het beste uit mijn internetverbinding?

280px-Linksys-Wireless-G-Router

Soms laat je verbinding ekele steken vallen. Een internetverbinding kan traag zijn, of zelfs onstabiel. Meestal ligt het probleem aan je thuisinstallatie. Hieronder enkele nuttige tips om het beste uit je internetverbinding te halen:

1. Herstart je router

Hou de resetknop van je router enkele seconden ingedrukt. Soms moet je die met een tandenstoker of een ander scherp voorwerp indrukken. Als je geen resetknop hebt, trek dan de stekker uit het stopcontact en wacht een tijdje. Een minuut zou moeten volstaan.

2. Verplaats je router

Zet je router centraal in huis, of probeer de afstand tussen je computer en je router te beperken. Als je de antenne kan herpositioneren zet je die best verticaal. Let ook op met metalen voorweren in de buurt van je router.

3. Tik je medebewoners op de vingers

Als je huisgenoten collectief hun torrents binnensleuren, is het logisch dat de snelheid van je verbinding afneemt. Let ook op met streamen: spotify, youtube en netflix eisen een mooie portie van je bandbreedte op.

4. Controleer je verbinding bij je internetprovider

Daar hebben wij al een artikel over! Je verbinding zou toch 80 a 90% van de beloofde snelheid moeten halen.

5. Controleer je WiFikanaal

In drukke woonwijken kan er te veel volk op je wifi-kanaal zitten. Gebruik een programma als “Xirrus Wifi Inspector” om de snelheid van je verbinding te verhogen. Dat soort programma’s geeft een overzicht van de wifikanalen voor elke frequentie.

6. Vermijd storingen van andere toestellen

Hou babyphones, microgolfovens en oude draadloze telefoontoestellen uit de buurt van je router. Ze werken op dezelfde frequentie, en verstoren je internetverbinding.

7. Installeer een signaalversterker

Tegenwoordig kan je gemakkelijk een signaalversterker installeren via het stopcontact. Zo zit je dichter bij je draadloze verbinding aan, waardoor je snelheid zal stijgen.

8. …of kijk gewoon uit naar een nieuwe internetprovider!

Gebruik onze vergelijkingsmodule om een abonnement te vinden dat echt bij je eigen noden aansluit!

Vergelijken

Geen zin om lang te zoeken? Scarlet biedt stevige prijs/kwaliteit!
Prijs/kwaliteit bij Scarlet!

Social tagging: > > >