Internetsnelheid testen

Internet Speed

Internet hoort snel te zijn. Bij ieder abonnement belooft de provider je een bepaalde snelheid, maar de werkelijke snelheid die je krijgt kan wel eens flink verschillen van de beloofde. Hoe bepaal je nu of je provider zijn beloften nakomt?

Als het over de snelheid van een internetverbinding gaat, wordt die meestal uitgedrukt in Mbps of Megabit per seconde. Op http://speedtest.telenet.be kan je je huidige down- en uploadsnelheid gaan meten. Klik op ‘Begin Test’ en wacht enkele seconden: het gemeten resultaat (in Mbps) verschijnt nu. Kijk daarna bij ons overzicht naar jouw abonnement en vergelijk de waarde die je normaal zou moeten krijgen. Let er nogmaals op dat je snelheid in Megabit per seconde wordt uitgedrukt. Wil je weten hoeveel megabyte je per seconde kan downloaden? Deel de gemeten snelheid door 8! Een snelheid van 30 Mbps komt overeen met 3.75 Megabyte per seconde.

Toch niet helemaal tevreden? Er zijn verschillende oorzaken mogelijk. Misschien scheelt er iets met je installatie thuis, misschien is er ergens een probleem bij je provider, of misschien is er iemand aan het profiteren van jouw onbeveiligd wifi-netwerk. Neem voor de zekerheid even contact op met je internet provider om de situatie uit te klaren.

Op zoek naar een snelle internetverbinding? Gebruik onze vergelijkingsmodule om een abonnement te vinden die genoeg snelheid aan boord heeft voor jouw noden. Vergelijken >