Welke apparatuur krijg ik bij de VDSL-aanbieders?

De meeste internet providers bieden niet alleen een abonnement aan, maar leveren ook de apparatuur om toegang te krijgen tot het netwerk. Vandaag nemen we een kijkje naar de apparatuur bij de VDSL-aanbieders.

bbox2

Bij Scarlet krijg je de Bbox 2. Dit witte apparaat is Proximus’ eigen uitgave van de Sagem [email protected] 3464. De Bbox 2 is een modem om verbinding te maken met het VDSL-netwerk, maar het is ook een router en draadloos access point. Als je digitale TV of telefonie via Belgacom hebt kun je die apparaten er ook op aansluiten. De Bbox 2 is een heel compleet apparaat, maar is al een dagje ouder. Er is enkel ondersteuning voor de draadloze g-standaard. Dit terwijl de snellere n-standaard nu toch al ingeburgerd is.

aanbod_scarlet

bbox3

Bij Proximus krijg je ondertussen de zwartgekleurde Bbox 3. Deze opvolger van het bovenstaande apparaat is iets sneller, heeft betere ondersteuning voor USB-apparaten en kreeg een nieuwe gebruikersinterface. De Bbox 3 ondersteunt ook de snelle draadloze n-standaard.

aanbod_proximus

fritz

Edpnet biedt ook ondersteuning voor de bbox-routers, maar levert deze niet nieuw. Als je een nieuwe Edpnet-klant bent krijg je de keuze tussen twee Fritz!Box-toestellen. Het modem-only model kost €99, als je je internetverbinding draadloos wil verdelen haal je best de routerversie in huis voor €179.

aanbod_edpnet

Social tagging: > > > > >