Openstelling van de kabel in zicht?

concurrentie
De internetmarkt in België was lange tijd een duopolie. Belgacom beheerde het kopernetwerk, en Telenet het TV-netwerk (de kabel, dus). Sinds 2005 echter konden nieuwe spelers zich wagen op het netwerk van Belgacom. Dommel, Scarlet en Edpnet namen die uitdaging aan. En met succes: concurrentie op de koperkabel zorgde voor prijsdalingen. De consument werd er dus enkel maar beter van.

Bij Telenet verliep het anders. Het bedrijf werd ook verplicht door de Belgische telecomautoriteiten om zijn netwerk open te stellen voor andere aanbieders, maar Telenet kon de boot langer afhouden. Nadat de regulatoren in 2011 beslisten dat concurrentie op de kabel een noodzaak was, begon Telenet een lange juridische strijd. Dit eindigde in het hof van beroep: Telenet moet de kabel dan toch openstellen.

Vooral Mobistar reageert opgetogen: het bedrijf is de belangrijkste kandidaat om van het aanbod gebruik te maken. Mobistar wil zelf internet én digitale TV gaan aanbieden via de kabel. En dat is ongetwijfeld goed nieuws: concurrentie op de kabel zal toenemen, waardoor de prijs zal verlagen. Bij de voorstelling van zijn kwartaalresultaten eind oktober vorig jaar, liet Mobistar weten dat het tegen eind 2014 de eerste gebruikers voor zijn internet- en televisieaanbod via de kabel wil hebben. De echte commerciële lancering zou voor 2015 zijn. Dit lijkt voorlopig dus wat vertraging te hebben opgelopen, maar het blijft een heel positief signaal!

Krijgen we dit jaar een extra speler in internetprovider-land? Wij hopen het alvast!

De beste/prijs kwaliteit ligt dus nog altijd bij de VDSL-aanbieders. Scarlet is hier een enorm sterk voorbeeld van!
aanbod_scarlet

Nog niet overtuigd? Gebruik onze vergelijkingsmodule om na te gaan welk abonnement jou het best ligt. Dit systeem wordt trouwens vaak bijgewerkt, zodat je altijd de meest recente adviezen krijgt!
Vergelijken >

Social tagging: > > > > > > > >