Vectoring

kabels
Proximus is volop met de uitrol van vectoring. Deze nieuwe techniek betekent dat de huidige VDSL-verbindingen sneller zullen worden.

Voor ruwe snelheid moest je tot voor kort bij Telenet zijn. Die hebben hun leiderspositie op dit gebied nog lang niet opgegeven, vooral nu hun aangeboden snelheden weer gestegen zijn. Toch klampt Proximus aan, zodat het Telenet op het gebied prijs/kwaliteit kan blijven verslaan.

Bij Proximus loopt het laatste stukje van hun infrastructuur over de goede oude koperen telefoonkabel. Die is zeer gevoelig voor afstand, zodat je snelheid daalt als je verder van de straatcentrale af zit. Ieder huis wordt bediend met een aparte koperkabel, dat maakt dat er in een straat dus een heel pak koperkabels moeten samengebundeld worden. Die bundel levert soms problemen op: dit wordt crosstalk genoemd. De koperdraden gaan elkaar als het ware gaan storen. Dit leidt tot minder of inconsistente bandbreedte. Vergelijk het met die fancy noise-canceling headphones. Je kan ook meer van je muziekervaring genieten, omdat het geluid van buitenaf ook buiten blijft.

Vandaag belooft Proximus via VDSL2-vectoring snelheden tot 70 Mbps met een b-box3. In Nederland zijn met dergelijke technieken zelfs al 200Mbps gehaald. De snelheidsstrijd blijft dus woeden!

Op zoek naar prijs/kwaliteit, maar ook naar iets toekomstgericht? Bekijk de aanbiedingen van proximus!

Prijs/kwaliteit bij Proximus!

Social tagging: > >

Comments are closed.