Scarlet en Netflix

netflix

Netflix is hot. Het Amerikaanse streamingplatform werd groot aan de overkant van de Atlantische Oceaan, en verovert nu Europa. Ook in Belgie is Netflix al een dik jaar beschikbaar. Vandaag kijken we naar Netflix via Scarlet. Welk abonnement neem je hier best voor? Zijn er voordelen verbonden aan het kiezen voor Scarlet?

Scarlet werkt met twee grote formules. Enerzijds is er Scarlet Internet VDSL2, anderzijds Scarlet Trio. De ADSL-formule laten we momenteel achterwege, want die is tegenwoordig echt de moeite niet meer waard.

Beide formules zijn voldoende snel om Netflix in hoge kwaliteit te streamen. Bij Scarlet haalt elke internetverbinding tot 30Mbps downloadsnelheid. Op die manier kan zelfs de Ultra HD-content gestreamd worden. Meerdere HD-streams zijn geen probleem. Gezinnen zitten dus ook gebeiteld bij Scarlet.

Nog even een herinneringetje over het verbruik van Netflix:

  • 1,5 megabit per seconde – Aanbevolen snelheid van breedbandverbinding
  • 3,0 megabit per seconde – Aanbevolen voor SD-kwaliteit
  • 5,0 megabit per seconde – Aanbevolen voor HD-kwaliteit
  • 25 megabit per seconde – Aanbevolen voor Ultra HD-kwaliteit

De tweede factor waarmee we rekening moeten houden is het maandelijkse toegestane verbruik. Bij Scarlet is het opnieuw gemakkelijk: 300GB per maand, voor zowel Scarlet Trio als Scarlet Internet VDSL2. Met 300GB per maand kom je al een heel eind, kijk maar naar de volgende informatie over het verbruik per uur.

  • Lage kwaliteit (< 480p): verbruikt tot 0,3 GB per uur
  • Medium kwaliteit (480p): verbruikt tot 0,7 GB per uur
  • Hoge kwaliteit (HD en Ultra HD): verbruikt tot 3 GB per uur voor HD en 7 GB per uur voor Ultra HD

Scarlet is dus ideaal om Netflix te streamen. Enkel grote gezinnen of echte binge watchers die per dag meerdere uren in de hoogste kwaliteit kijken zijn iets beter af met Proximus.

Netflix bij Scarlet, dat lukt perfect!  

Social tagging: >

Comments are closed.