Eerste hulp bij het maken van je eigen website

Website maken

Ben je van plan een eigen website te maken, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Tegenwoordig kan je als ondernemer niet anders om online zichtbaar te zijn en een website te hebben.

Jammer genoeg levert een groot deel van de websites niet het gewenste resultaat op. Daarom is het belangrijk om over de nodige kennis te beschikken. Wij snellen te hulp met de beste tips en tricks zodat jouw website goed van start kan gaan!

Kies een website builder

De eerste stap is natuurlijk een website builder kiezen voor een gratis website maken. Er zijn heel wat eenvoudige platformen waar je geen programmeur voor hoeft te zijn. De meeste gratis website makers hebben kant-en-klare ontwerpen die je makkelijk op weg helpen. Het enige dat je moet doen is een design kiezen en de kleuren aanpassen naar wens. Je kan ook zelf elementen slepen naar je site. Vervolgens kan je je eigen logo, foto’s en pagina’s toevoegen.

Wil je een eigen webshop maken? Ook dat kan heel eenvoudig. Er zijn heel wat gebruiksvriendelijke editors die het maken van een webshop gemakkelijk én leuk maken. 

Zorg dat de site op alle apparaten werkt

Er is niets zo vervelend als een website die niet goed of traag werkt. Daarom is het belangrijk dat je website een responsive webdesign heeft. Dit wilt zeggen dat de website zich aanpast aan het schermformaat van de bezoeker. Indien je website niet goed wordt weergegeven zullen mensen wegklikken en hierdoor kan je klanten mislopen. 

Creëer een overzichtelijke startpagina

De homepage is de belangrijkste pagina. Dat is het eerste wat mensen zien als ze jouw pagina bezoeken. Het is cruciaal om één boodschap naar je klant te communiceren. Het is verleidelijk om ineens een hele boterham op te sommen over wie je bent, wat je allemaal verkoopt, bestaansreden, etc. Maar dat kan heel intimiderend werken en is erg onoverzichtelijk. Daarom is het belangrijk om een duidelijk keuze te maken wat je als eerste wilt communiceren. Doorslaggevend daarbij is een duidelijk menu dat direct zichtbaar en herkenbaar is. 

Hecht veel belang aan lay-out

De lay-out moet professioneel zijn, punt. Je bezoekers hechten veel waarde aan hoe mooi en professioneel je site is. Je moet je bezoeker binnen een paar seconden overtuigen om op je website te blijven. Dat kan door middel van een goede lay-out.

Verder moet je er aan denken om de huisstijl van je bedrijf te gebruiken, dat zorgt voor duidelijkheid. 

Schrijf goede content

Content zijn alle teksten, afbeeldingen en video’s op jouw website. Content is erg belangrijk aangezien je hiermee de aandacht vasthoudt en het is de reden dat de bezoeker op je site blijft. Schrijf geen pagina’s van honderden woorden. Het internet is snel en bezoekers willen direct zien wat ze zoeken.

Afbeeldingen zeggen meer dan 1000 woorden, zorg er dus voor dat je kwaliteitsvolle foto’s hebt die een verhaal vertellen. Een video is zelfs nog beter beeldmateriaal. Bijvoorbeeld, maak een video waarin je uitlegt over een product of dienst.

Social tagging: > > > > >

Comments are closed.