Hoe bescherm ik mijn iPhone optimaal?

iphone beschermenDurf jij je iPhone wel eens laten vallen? De nieuwste modellen van iPhone zijn absoluut de moeite waard om uiterst goed voor te zorgen, zowel op vlak van beveiliging als bescherming.

Een iPhone is iets kleins en kan al snel uit je handen glippen. Een stevig hoesje en beschermglas zijn daarom musthaves! Hieronder geven we je de beste tips mee.

Beschermtips

Plak een screenprotector op je scherm

Ben je iemand die nogal vaak zijn/haar iPhone laat vallen? Dan kan je best een goede screenprotector aanschaffen. Wij raden aan om een dun glaasje op je scherm te plakken tegen krassen en barsten. Dit biedt meer bescherming dan een folie.

Kies een stevig hoesje

Zelfs met een simpel hoesje kan je iPhone al goed beschermd worden. Maar besteed vooral aandacht aan de bescherming dat het hoesje biedt aan de hoeken. Zeker voor de nieuwste exemplaren, zoals de iPhone 11 Pro cases, zijn cases zeker geen overbodige luxe. Er zijn verschillende soorten telefoonhoesjes, zo kan je kiezen voor een flipcase of een backcover.

Verzeker je iPhone tegen schade 

De reparatiekosten voor je iPhone kunnen soms hoog oplopen, zeker als er iets schadelijk gebeurt met je iPhone buiten de garantieperiode. Het grote voordeel van een verzekering is dat je niet zelf voor de kosten opdraait bij vallen, schade, diefstal of een ongelukje. Het is zeker de moeite waard om iPhone-verzekeringen onderling goed te vergelijken. Je kan je smartphone verzekeren bij Apple zelf, je provider of je verzekeraar. 

Beveilingstips

Installeer een Antivirus-app

Heb je een nieuwe iPhone aangekocht? Dan is het erg verstandig om als eerste stap een antivirus-app te installeren. Google scant zijn apps in de Play Store via Google play Protect maar dat is niet altijd waterdicht (hopelijk is je smartphone zelf dat wel). Enkele voorbeelden zijn: AVG, Kaspersky, Virus Cleaner, Bitdefender Mobile Security. 

Zoek je iOS-toestel

Als je je smartphone ooit kwijt geraakt is het goed om te weten dat je hem weer kan opsporen. Met de Zoek mijn-app kun je je verloren iPhone terugvinden en er geluid op afspelen. Belangrijk is wel dat je de Zoek mijn-app hebt ingeschakeld voordat je het toestel kwijtraakt. 

Schakel tweestapsverificatie in 

Met deze verificatie kan je jouw account alleen openen op apparaten die jij vertrouwt. Wanneer je voor het eerst wilt inloggen op een nieuw apparaat moet je je wachtwoord geven. Verder krijg je ook automatisch een verificatiecode op je vertrouwde apparaten. 

Social tagging: > > > >

Comments are closed.