Hoe weet je of je niet te veel betaalt voor internet en tv?

abonnement

We staan er wellicht niet dagelijks bij stil, maar elke maand besteden we tientallen euro’s aan onze abonnementen voor internet en tv. Dat is natuurlijk logisch, want we willen niet graag meer verstoken blijven van deze diensten. Maar het is intussen zo vanzelfsprekend geworden, dat we over deze kosten nauwelijks nog nadenken.

Providers trekken daar hun voordeel uit, want zolang de klanten zich niet druk maken over de waarde van de facturen, hoeven zij zich geen zorgen te maken over hun inkomsten. Het is dus aanbevelenswaardig om als consument kritisch te blijven en de vinger aan de pols te houden waar het de abonnementsprijzen betreft.

Wat heb je echt nodig?

De hoogte van het maandbedrag wordt natuurlijk in grote mate bepaald door de diensten die je afneemt.

  •         De snelheid van je internetverbinding
  •         Het aantal televisiezenders in je pakket

Dit zijn enkele voorbeelden van elementen die de hoogte van je maandtarief bepalen. Hoe meer je afneemt, hoe meer je betaalt. Stel jezelf dus vooral de vraag wat je werkelijk nodig hebt.

De mogelijkheden van het internet zijn in de afgelopen jaren steeds groter geworden. Zeker met de komst van supersnelle verbindingen kun je jezelf afvragen of je eigenlijk nog wel een apart tv-abonnement nodig hebt. Steeds vaker zie je dat mensen ervoor kiezen om voor alleen internet te kiezen. Het televisiekijken doen ze dan ook online en daarmee besparen ze flink wat geld. Bedenk dat ook een tientje in de maand op jaarbasis al een mooie besparing oplevert van 120 euro!

Combineren is profiteren

Hecht je wel waarde aan een volwaardig tv-abonnement maar wil je daarnaast ook het beste en snelste internet? Dan kun je het beste kiezen voor een combinatiepakket van internet en tv. Je bent dan vrijwel altijd voordeliger uit dan wanneer je deze twee diensten gescheiden van elkaar zou afnemen. Maar los van dat alles is het vooral belangrijk om goed te letten op de onderlinge prijsverschillen tussen de providers.

De standaard maandtarieven voor de verschillende diensten kunnen soms behoorlijk uiteenlopen en ook de aanbiedingen voor nieuwe klanten zijn bij de ene aanbieder gunstiger dan bij de andere. Een slimme consument vergelijkt de prijzen regelmatig en stapt zo nu en dan over naar een andere provider om altijd te kunnen profiteren van het meest gunstige tarief. Een kleine moeite voor een mooie besparing!

Social tagging: >

Comments are closed.