Werken aan een zit sta bureau: dit is het effect!

Zit Sta Bureau

Een zit- sta bureau is op steeds meer werkplekken te vinden. Niet zonder reden trouwens want het is bewezen goed voor je gezondheid. Omdat je zitten op de juiste hoogte en het kunnen staan tijdens je werk kan afwisselen. Je kunt er helemaal zelf vorm en invulling aan geven gedurende je werkdag. Waarbij er zelfs schema’s zijn die je helpen om zitten maar zeker ook staan te verdelen. 

Overweeg je ook om een zit sta bureau te kopen? Dan heeft dit veel voordelen! Daarover lees je in dit artikel. Zodat je precies weet waarom je het doet en wat het effect is.

Meer concentratie gedurende de werkdag

Werken aan een zit sta bureau zorgt voor meer concentratie gedurende de dag. Omdat je niet lang in dezelfde houding hoeft te werken. Je kunt zitten en staan gedurende je werkdag afwisselen. Dit zorgt ervoor dat je echt bij de les blijft. Waarbij je het bureau op jouw ideale werkhoogte kunt afstellen. Of je nu aan het bureau zit of wilt staan. Steeds meer bureau’s hebben daarbij de mogelijkheid om je favoriete hoogste (stand) vast te zetten. Zodat je ook daar niet meer bij na hoeft te denken.  

Een gezonde werkhouding en afwisseling

Het is gezond om gedurende de dag het zitten, staan en wandelen af te wisselen. Met een bureau waaraan je kunt zitten en staan geef je jouw werkplek, houding en je gezondheid dus een echte boost. Maar beperk je niet tot het zitten en staan tijdens de werkdag. Ga er ook eens op uit door te wandelen. Waardoor je ook voldoende in beweging blijft. Het is enorm goed voor je productiviteit en de energie gedurende de dag.

Minder klachten en een lager ziekteverzuim

Met de komst van een zit sta bureau zijn er ook minder klachten en een lager ziekteverzuim binnen bedrijven. Een van de meest goede effecten van een bureau waar je aan kunt zitten en staan. Een bureau waaraan je zitten en staand kunt werken is dan ook helemaal in lijn met de arbo. Het levert je een doeltreffende ergonomische werkplek op. Voor werknemers komt een zit sta bureau ten goede van de gezondheid, waardoor werkgevers profiteren van een lager ziekteverzuim.

Tijdens maar ook na een werkdag fit en actief

Maar ook voor werknemers zelf heeft een bureau waaraan je kunt zitten en staan de nodige voordelen op. Je bent aan het einde van de werkdag bijvoorbeeld fit en hebt veel meer energie dan wanneer je alleen kunt zitten. Dit komt omdat je door het afwisselen minder energie verbruikt en positieve energie krijgt omdat het klachten voorkomt. Je kunt je misschien ook voorstellen wat een dag zittend of staand werken met je kan doen. 

Tijd voor verandering dus! Kies je ook voor een ergonomische werkplek waaraan je zowel zittend als staand kunt werken? Dat zal je absoluut veel opleveren! Nog niet? Dan is dit hét moment om je leidinggevende te overtuigen van de mogelijkheden!

Social tagging: > > > >

Comments are closed.