Herstel Core Web Vitals met geoptimaliseerde hosting

Hosting

Het is geen geheim dat de gebruikerservaring een belangrijke rol speelt in het succes van elk online bedrijf. Webmasters over de hele wereld gebruiken verschillende methoden om de prestaties van hun website te verbeteren door de Core Web Vitals (CWV) te optimaliseren. 

Voor veel website eigenaren is het een goede zaak om een Internet marketing bureau zoals Pingwin in te huren omdat het optimaliseren van Core Web Vitals geen eenvoudige klusje is dat iedere webmaster beheerst.

Maar is dat wel genoeg? Core Web Vitals is in wezen een subset van Web Vitals die voor alle webpagina’s geldt. Laten we eens kijken wat deze elementen zijn en waarom is het belangrijk ze te verbeteren?

Wat zijn core web vitals?

Core Web Vitals zijn onderverdeeld in drie essentiële componenten die een maatstaf geven voor met laden, interactiviteit, en visuele stabiliteit. Je kunt net zo goed meteen de afkortingen leren, LCP, FID en CLS! Laat me ze uitleggen en hoe ze nuttig zijn.

Laden: Largest Contentful Paint (LCP)

Zoals de naam al zegt, is dit de tijd die nodig is om het grootste inhoudselement dat op de webpagina aanwezig is te laden, bijvoorbeeld een afbeelding, video, of zelfs een groot blok content. Dit geeft de laadprestatie van je webpagina weer en de ideale LCP meting is 2,5 seconden of sneller. 

Interactiviteit: First Input Delay (FID)

FID meet de prestatie van de webpagina wanneer de gebruiker hem voor het eerst gebruikt. Dit is eigenlijk de tijdlijn waarin een gebruiker voor het eerst een of andere actie uitvoert en de browser op die actie reageert. Idealiter zou de FID waarde minder dan 100ms moeten zijn.  

Visuele Stabiliteit: Cumulative Layout Shift (CLS)

CLS is het interessantste element van Core Web Vitals. Het meet eenvoudig de verschuiving van de paginaopmaak tijdens de laadfase. Het wordt gemeten op een schaal van 0 – 1; 0 betekent geen verschuiving terwijl 1 de meeste verschuiving betekent. Als de pagina layout te veel verschuift kan dat ernstige problemen voor de gebruikers-ervaring veroorzaken. 

Waarom zijn Core Web Vitals belangrijk?

Betere gebruikerservaring

Snelheid en mobiel-vriendelijkheid zijn een van de belangrijkste ranking factoren en dit jaar introduceerden Google de Core Web Vitals om webmasters verder aan te sporen laadtijden te verbeteren.

Betere Zoekmachine Resultaat Pagina’s

In tegenstelling tot andere web-vitals hebben Core Web Vitals absoluut te maken met metingen in de echte wereld die de gebruikerservaring direct kunnen verbeteren of verstoren. Omdat het de belangrijkste maatstaven voor de gebruikers-ervaring zijn, zal Google er veel waarde aan hechten.

Hulpmiddelen die Core Web Vitals meten

Voor we in het verbeteren van web vitals duiken; is het belangrijk te weten van waar en hoe je Core Web Vitals nauwkeurig kunt meten. Hoewel er een paar hulpmiddelen tot je beschikking staan waarmee je Core Web Vitals kunt meten; raad ik er persoonlijk maar twee aan. 

Google Search Console

Ik zou het gebruik van Google Search Console aanraden omdat het een volledig inzicht geeft van je hele site.

Lighthouse

Lighthouse is een open-source hulpmiddel om de kwaliteit van elke webpagina te meten en te verbeteren. Het is geïntegreerd in Chrome DevTool en kan een reeks audits uitvoeren voor Prestaties, SEO, en Toegankelijkheid. 

Open je website in Chrome en ga naar Inspect. Ga daarbinnen naar de Lighthouse sectie waar je een reeks audits kunt uitvoeren voor zowel de mobiele als de desktop.

Core Web Vitals herstellen met hosting

Je hosting speelt een belangrijke rol bij het optimaliseren van de Core Web Vitals. Vanaf het moment dat de site wordt opgevraagd tot de eerste interactie; komen de onderliggende hosting infrastructuur in het spel om de verschillende gebruikers verzoeken af te handelen om de eindgebruiker snel te bedienen.

Wil je meer weten of je SEO in handen van een professional leggen, vraag dan eens rond naar wie hier echt in gespecialiseerd is.

Social tagging: > > > > > >

Comments are closed.