Werk je thuis? Zo houd je het goedkoop!

fijn en comfortabel thuiskantoor

Werk je als werknemer thuis? Dan zal je werkgever hoogstwaarschijnlijk ervoor zorgen dat je een goede werkplek krijgt. Als ZZP’er heb je het allemaal zelf in de hand. Je wilt natuurlijk een fijn en comfortabel thuiskantoor, maar wel voor een degelijke prijs, zeker als starter. Hoe houd je thuiswerken goedkoop?

Bespaar niet op een ergonomische stoel

Dit klinkt misschien krom, maar om te besparen zal je juist niet moeten besparen op een ergonomische stoel. Als jij veel achter de computer zit, wil je je werk niet bij wijze van spreken aan de keukentafel doen. Dit gaat misschien even goed, maar voor je het weet heb je RSI, pijn in je boven-, midden-, of onderrug en nog veel andere klachten. Voor je het weet moet je naar de fysio, moet je rust houden om de RSI-klachten onder controle te houden en kun je niet langer dan één of twee uur achter elkaar zitten. Ja, dat gaat geld kosten. Beter bespaar je dus niet op een ergonomische bureaustoel, maar koop je echt een goede. Zo ben je veel productiever en het werkt natuurlijk ook lekkerder.

Bespaar op je vaste lasten

Ook door slim met je vaste lasten om te gaan kun je veel geld besparen. Het scheelt dat je op de dagen dat je thuiswerkt geen reiskosten maakt. Je zult echter wel meer stroom- en stookkosten maken. Om de stroomkosten laag te houden, zet je alle apparaten het liefst helemaal uit, wanneer ze niet in gebruik zijn. Laat ze niet op stand-by staan, want ook dan verbruiken ze energie. Overweeg ook het overstappen energie om een contract bij een leverancier te vinden die perfect bij jouw behoeften past. Daarnaast wil je natuurlijk graag een goedkoop internetabonnement. Kies wel voor internet dat snel genoeg is voor de werkzaamheden die jij moet doen voor je werk. Anders lever je in op je snelheid en we weten het allemaal: tijd is geld.

Bespaar op papier

We leven in een digitaal tijdperk en dat is voor de thuiswerkenden een grote plus. Ga maar eens na hoeveel je op papier en inkt kunt besparen doordat je veel minder hoeft te printen. Dit is bovendien beter voor het milieu. Moet je toch wat printen? Doe het dan het liefst dubbelzijdig en als het kan zwartwit. 

Deel je kantoor efficiënt in

Als je een kwartier moet zoeken naar dat ene document of formulier is dat natuurlijk zonde van je tijd. Bovendien kun je je in een rommelig kantoor minder goed concentreren. Houd je kantoor opgeruimd en deel het efficiënt in, zodat je je werk op volle snelheid kunt uitvoeren.

Social tagging: > > > > > > > > > > > >

Comments are closed.