Kom alles te weten over bitcoins

Handelen in Bitcoins

Bitcoins, je hoort er veel over, maar wat houdt dit nou eigenlijk in? Zoals je wellicht wel weet zijn sommige mensen er heel rijk mee geworden, maar dat geldt lang niet voor iedereen. Zijn bitcoins dan toch niet de toekomst zoals we lang hebben gedacht? In dit artikel vertellen we alles wat jij moet weten over de bitcoin. 

Wat is het?

De bitcoin is een digitaal betaalmiddel. Er bestaan dan ook geen munten of briefjes van. Of te wel, bitcoins zijn niet tastbaar, je kunt ze niet vasthouden. Ondanks dat je ze niet uit je portemonnee kan halen, kun je er wel degelijk mee betalen. In veel gevallen is het betalen met bitcoins zelfs sneller dan een pinbetaling. 

Betalen met de bitcoin

Bij een bitcointransactie zijn er maar 2 partijen, degene die het overmaakt en degene die het geld ontvangt. Bij een traditionele bankoverschrijving is dit uiteraard anders, want daar is de bank de tussenpartij, of te wel de derde persoon die betrokken is bij de betaling. Doordat er maar 2 partijen bij een bitcointransactie betrokken zijn, wordt de transactie meteen doorgevoerd, waardoor het geld meteen wordt overgeboekt, want er is geen bank die het geld kan tegenhouden. Dat is natuurlijk een heel groot voordeel. Het betalen en een betaling ontvangen kan vergeleken worden met een e-mail, nét zo snel en makkelijk te versturen en alleen via het internet. Alleen verstuur je de bitcoins niet naar een e-mailadres maar naar een bitcoinadres via het bitcoin-netwerk. Zo’n adres is vergelijkbaar met het IBAN van een bank, dit adres bestaat namelijk ook uit een reeks van cijfers en letters. 

Goed beveiligd 

Alle betalingen worden opslagen in het zogeheten ‘bitcoin-netwerk’ ook beter bekent als de ‘blockchain’. Bij elke paar transacties die gedaan worden, wordt er een nieuw blok aangemaakt. Dat blok bevat altijd informatie van het vorige blok, waardoor er een hele lange ketting ontstaat. Dit is een groot voordeel, omdat je zo beveiligd bent tegen fraude en hackers. Het is namelijk onmogelijk om deze lange ketting te kraken. Fraudeurs kunnen ook niks doen met de transactiegegevens, omdat de oorspronkelijke data in talloze databases staat opgeslagen, kan deze niet worden gewist. 

Persoonlijke sleutel

Is het dan helemaal waterdicht? Dat heb je in principe zelf in de hand. Aan jouw bitcoinadres zitten sleutels gekoppeld. De persoonlijke sleutel is het allerbelangrijkst en moet je daarom goed onthouden en vooral niet prijsgeven. Deze sleutel is jouw enige toegang tot jouw bitcoins. Raak je de sleutel kwijt? Dan kun je deze nergens opvragen, wat ertoe leidt dat jij niet meer bij jouw bitcoins kunt. 

Handelen met bitcoins

Zoals we eerder al zeiden, zijn er mensen die rijk zijn geworden door het handelen in bitcoins. Dan hebben we het voornamelijk over de vroege investeerders, die er meteen bij waren toen de bitcoins werden geïntroduceerd in 2009. Hoewel zij inmiddels ervaring hebben met de cryptomarkt, kun jij ook zelf in bitcoins handelen. Deze markt is namelijk voor iedereen toegankelijk. Zo bestaan er ook veel bedrijven die jou op weg kunnen helpen. Door hun technologieën, kunnen er complete marktanalyses uitgevoerd worden. Daarnaast beschikken zij over geautomatiseerde software, waardoor jij zelf alleen maar hoeft af te wachten. Onder Bitcoin Era Inloggen vind je het inlog proces om direct te beginnen met handelen in bitcoins. 

Belangrijke tip

Als anderen er rijk mee zijn geworden, klinkt het uiteraard aantrekkelijk om ook een gok te wagen. Maar, zorg er altijd voor dat je alleen dat geld inzet, dat je écht kan missen. De waarde van virtuele valuta schommelt enorm en kan daarom elke dag verschillen. Verwacht daarom nooit dat je er bakken met geld aan gaat verdienen. Vergelijk het bijvoorbeeld met gokken, dit is net zo verraderlijk. 

Social tagging: > > > >

Comments are closed.