Waarom je best een refurbished iphone koopt

Tegenwoordig swingen de prijzen van de nieuwste iphones de pan uit. Zo zijn bedragen van € 1.239 niet vreemd voor de nieuwste iPhone 11 Pro Max. Een behoorlijke som als je het ons vraagt. Daarom grijpen veel mensen terug naar tweedehands modellen die voor een prikje over de toonbank gaan. Deze toestellen zijn echter vaak verouderd en in het slechtste geval ook beschadigd. Hierdoor opteren veel mensen voor een tussenoplossing, namelijk een refurbished iphone. Maar wat wordt hiermee eigenlijk bedoeld? 

De betekenis van refurbished 

Refurbished is een term die ontleend wordt uit het Engels en ‘gerenoveerd’ of ‘gereviseerd’ betekent. Net zoals tweedehands modellen betreft het toestellen die reeds eerder gebruikt zijn. Het grote verschil? In tegenstelling tot tweedehands apparaten worden deze toestellen volledig opgeknapt. Eerst wordt er nazicht gedaan op eventuele schade en defecten en indien nodig worden deze hersteld. Dit varieert van het vervangen van een gebarsten scherm tot het plaatsen van een nieuwe camera. Daarnaast wordt de harde schijf van het toestel ook volledig gewist en de fabrieksinstellingen hersteld. 

Hoe gaat het in zijn werk 

Refurbished apparaten worden eerst zorgvuldig gecontroleerd en opgeknapt vooraleer ze doorverkocht worden. Hierdoor geniet je als koper niet alleen van een uitmuntende kwaliteit, maar wordt ook de levensduur van je toestel aanzienlijk verlengd. Het opknappen en schoonmaken van het apparaat beperkt zich immers niet tot het poetsen van het scherm. Het toestel wordt eerst volledig ontmanteld en elk afzonderlijk onderdeel wordt gediepreinigheid. Daarnaast worden beschadigd en defect materiaal vakkundig vervangen. In de meeste gevallen wordt de accu/batterij ook volledig vernieuwd en wordt er een nieuw glasplaatje gemonteerd. 

Aangezien het toestel zowel aan de binnen- als buitenkant gerenoveerd wordt, heb je in vergelijking met een tweedehands aankoop meer waar voor je geld. Bovendien geniet je bij een refurbished toestel ook nog eens van een garantie, waar je bij een tweedehands apparaat bijna nooit recht op hebt. De garantie zelf verschilt wel per aanbieder en hangt ook af van het type schade. 

Bijkomende voordelen 

Naast een goede prijs-kwaliteitverhouding is een refurbished toestel ook de meest duurzame oplossing. Hiermee verklein je niet alleen de afvalberg op onze planeet maar ook je eigen ecologische voetafdruk. Zo bespaar je dus niet alleen geld, maar draag je ook je steentje bij aan een beter milieu. 

Kortom, refurbished iphones zijn een prima alternatief voor zij die niet op zoek zijn naar het nieuwste model maar wel topkwaliteit willen tegen een bodemprijs. Bij de aankoop van een refurbished product is het wel belangrijk om rekening te houden met de verschillende condities en de mate waarin het toestel gerestaureerd is. Daarom vergelijk je best op voorhand de prijzen van verschillende aanbieders en lees je ook de klantenreviews na. Zo maak je steeds een weloverwogen keuze in je eigen belang! 

Lijkt een refurbished iphone jou wel iets? Laat het ons dan zeker weten in de comments!

Social tagging: > > > > > > >

Comments are closed.