Videobellen? Dit zijn de drie beste apps!

Videobellen met een goede internetverbinding

Videobellen is een oplossing voor veel dilemma’s, waardoor we ondertussen vrijwel allemaal een app op onze telefoon of software op onze computer hebben geïnstalleerd. Misschien maak je het beste van thuiswerken, maar moet je toch even een voortgangsrapport bespreken. Misschien zit je aan huis gekluisterd en is real life afspreken met vrienden en familie niet mogelijk. Gelukkig is er videobellen. Wij zetten de drie beste apps voor videobellen voor je op een rij.

Handig om te weten

Voor we overgaan tot onze top drie, geven we je graag even wat tips. Videobellen kost je vrij veel batterij en data. Ben je van plan regelmatig te videobellen wanneer je onderweg bent? Zorg er dan altijd voor dat je batterij van je telefoon vol is of dat je een powerbank bij je hebt. Het beste kies je ook voor een goedkoop telefoon abonnement dat genoeg MB’s biedt, zodat je niet buiten je bundel gaat. Zorg zowel thuis als onderweg voor een goede internetverbinding.

Zoom

Moet jij aanwezig zijn bij videoconferenties? De kans is groot dat je Zoom gebruikt! Deze software is namelijk gericht op zakelijk gebruik. De gratis versie is ook prima te gebruiken voor het onderhouden van sociale contacten. Het vervelende is alleen dat, wanneer je meer dan twee bellers hebt, er een tijdslimiet op de conferentie wordt geplaatst. Met de betaalde versie heb je hier geen last van en je kunt honderden mensen in één room hosten. Met Zoom is het mogelijk om je scherm te delen, je microfoon en video aan/uit te zetten, je hand op te steken, stemmen te tellen en nog veel meer! 

Skype Meet Now

Iedereen kent Skype, maar Skype Meet Now is wat onbekender. Meet Now is een optie die je vindt aan de linkerkant van je scherm in de Skype-app. Met deze functie kun je met meerdere mensen samen videobellen. Hoeveel mensen er aan het gesprek deel kunnen nemen, hangt af van verschillende factoren. Zowel het besturingssysteem als het apparaat dat je gebruikt hebben hier invloed op. Deze app is vooral geschikt voor het onderhouden van sociale contacten, maar als je iets met een klein groepje collega’s wilt overleggen werkt het ook prima.

Cisco Webex

Cisco Webex biedt, net zoals zoom, de ideale oplossing voor zakelijke gebruikers. Het voordeel van Cisco Webex is dat de focus ligt op veiligheid. Wel zo fijn als je vertrouwelijke informatie deelt. Er is een premium versie, maar ook de gratis versie biedt veel mogelijkheden. Vanwege de coronacrisis heeft Cisco bijvoorbeeld de tijdslimiet voor gratis gesprekken opgeheven en je kun nu met 100 mensen tegelijk videobellen in plaats van 50.

Social tagging: > > > > > >

Comments are closed.