Tips voor een frisse en opgeruimde thuiswerkplek

Opgeruimde Thuiswerkplek

Man Werkt Achter zijn Laptop en heeft een Opgeruimde Thuiswerkplek.

De Coronacrisis heeft er mede voor gezorgd dat veel meer mensen plots van thuis uit zijn gaan werken. Niet zelden moest er hiervoor nog een werkplek worden ingericht. Dat bleek in menig aantal gevallen iets minder eenvoudig dan in eerste instantie gedacht. In geen tijd bleek de werkplek een rommeltje te zijn waardoor de productiviteit niet zelden behoorlijk werd aangetast. Een frisse, opgeruimde werkplek staat namelijk gelijk aan een fris hoofd en een optimale productiviteit. Wil jij ook graag ontdekken hoe je bij je thuis kan genieten van een frisse en bovendien ook opgeruimde werkplek? Dan kunnen de tips op deze pagina voor jou wellicht zeer interessant zijn!

Tip 1: Creëer een oplaadstation

Niets zo vervelend als rondslingerende kabels die ervoor zorgen dat je werkplek een rommeltje wordt. Toch kan je er vaak niet omheen… althans zo lijkt het. Verschillende accessoires waar je tegenwoordig gebruik van maakt geldt dat er ook draadloze exemplaren van bestaan. Het creëren van een laadstation als onderdeel van je thuiswerkplek zorgt ervoor dat je kan rekenen op meerdere concrete voordelen. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Heel wat vervelende kabels kunnen weggewerkt worden; 
  2. Het laadstation zorgt voor een centralisatie van alle oplaadbare accessoires; 

Voor verschillende accessoires geldt ook dat ze je het beste van twee werelden bieden. Zo kunnen ze opgeladen worden met de kabel terwijl je werkt, maar zijn ze eenmaal opgeladen ook draadloos te gebruiken. In ieder geval, ervoor zorgen dat kabels zoveel mogelijk weggewerkt kunnen worden kan erg belangrijk zijn om het overzicht en de netheid van je werkplek te garanderen. 

Tip 2: Digitaliseer documenten zoveel mogelijk

Een tweede tip heeft te maken met het zoveel mogelijk digitaliseren van je documenten. Door de jaren heen is het zo dat er heel wat documenten op je bureau zullen verschijnen. Het is vaak een lastige opdracht om afstand te doen van deze documenten. Vaak is het zelfs zo dat je deze gedurende een periode van tien jaar moet bijhouden om voor te kunnen leggen bij een mogelijke controle. Het zoveel mogelijk digitaliseren  van deze documenten voorkomt verlies en zorgt er bovendien ook nog eens voor dat je werkplek veel eenvoudiger netjes kan worden gehouden.

Tip 3: Maak gebruik van handige opbergkasten

In de praktijk is het zo dat je uiteraard niet zomaar alle documenten kan digitaliseren. Voor een groot deel van de documenten die je bijvoorbeeld moet kunnen voorleggen bij een belastingcontrole geldt dat ze ook op papier bijgehouden moeten worden. Dat kan vervelend zijn, maar ook hier bestaan gelukkig oplossingen voor. Bij de webwinkel Archiefkasten-shop.be is het bijvoorbeeld mogelijk om een keuze te maken uit verschillende handige opbergkasten. Door het kopen van de juiste kasten creëer je op een efficiënte manier orde en netheid in het thuiskantoor. 

In het bijzonder voor de boekhouding geldt dat ze al snel een behoorlijke hoeveelheid aan ruimte in beslag neemt. Bovendien ben je wettelijk verplicht om deze documenten minimum gedurende tien jaar bij te houden. Pas daarna is er sprake van verjaring waardoor de documenten niet meer opgevraagd kunnen worden bij een mogelijke controle. Wil je graag jouw boekhouding ook op een overzichtelijke manier kunnen bijhouden zonder dat ze ervoor zorgt dat je werkplek een rommeltje wordt? Dan kan het kopen van nette (archief)kasten je daar absoluut bij helpen!

Social tagging: > > > >

Comments are closed.