Supersnel netwerk via Proximus en Telenet

Supersnel netwerk

Word jij er gek van als je YouTube video vasthangt en maar niet wil laden? Of wil je nog sneller je muziek downloaden om altijd en overal naar je favoriete nummers te luisteren?

Goed nieuws! Tegen 2020 gaan zowel Telenet als Proximus naar 1 gigabit per seconde gaan. Dat wil zeggen dat je 5 keer sneller zal kunnen surfen dan nu.


De beslissing viel nadat de Vlaamse minister voor Innovatie Philippe Muyters (N-VA) een akkoord bereikte met telecomoperatoren Telenet en Proximus voor dit supersnel datanetwerk in Vlaanderen. Er werden twee Memoranda of Understandings (MoU) afgesloten. Beide operatoren zullen dus moeten zorgen voor een toekomstbestendige capaciteit, een voldoende hoge dekkingsgraad en een open toegang voor andere marktspelers tegen een faire en competitieve vergoeding.

Vorige maand wilde intercommunale Fluvius, de combinatie van Eandis en Infrax, nog een Vlaams glasvezelnetwerk uitrollen als concurrent. Maar deze investering zal nu niet doorgaan, gezien de giganten de markt zullen blijven beheersen. Telenet en Proximus geven wel aan de nieuwe regelgeving over het toelaten van derde spelers op het netwerk correct toe te zullen passen.

Bron: Datanews.be
Social tagging: > > > > > > > > > > > > > >

Comments are closed.