Telenet prijzen gaan omhoog

Telenet

Ben jij aangesloten bij Telenet? Dan gaan de tarieven voor sommige producten helaas wat omhoog vanaf 23 juli.

Volgens topvrouw Ann Caluwaerts van Telenet is deze prijsstijging nodig om te kunnen investeren. De netwerken van vandaag moeten een hoop meer data verkeer verwerken dan 10 jaar geleden en dat kost geld. De kleine aanpassing van 1 tot 3 euro die erbovenop komt, is slechts een kleine stijging voor de consument, maar nodig om de investeringen te blijven dragen.


In België leiden momenteel drie operatoren de markt: Proximus, Orange en Telenet. Telenet alleen heeft dit jaar al 600 miljoen investeringen gedaan. Ook Proximus en Orange moeten mee in de concurrentiële markt.

Minister De Croo van Open VLD heeft echter het idee gelost om een vierde speler toe te laten op de Telecom markt. De minister van Telecom is er van overtuigd dat dat de prijzen zal doen dalen en de kwaliteit van het netwerk zal verhogen.

Zowel Telenet, als Proximus en Orange hebben hier negatief op gereageerd. Ze beweren dat de kwaliteit zal verminderen in plaats van verbeteren. De bestaande radiogolven worden vandaag verdeeld over 3 spelers. Indien daar een vierde bij zou komen, zal dat de kwaliteit van het netwerk beïnvloeden. De Telecom-operatoren opperen dat de minister enkel gefocust is op de prijs en dus vergeet wat voor impact zo’n vierde speler zou hebben.

Social tagging: > > > > > > > > > >

Comments are closed.