Internet voor gamers

gamers

Steeds meer mensen spelen games. Vroeger was het een hobby waar vaak fronsend op werd neergekeken, maar nu doet iedereen het. Het spelen van games is ook socialer geworden. De meeste games bevatten een multiplayer modus, zodat je met meerdere mensen tegelijk kan spelen. En zelfs als je singleplayer speelt, moet je vaak online zijn om je spel te starten. Je hoort het dus al: een stevige internetverbinding is onmisbaar voor een gamer. Maar welke keuze moet je nu maken, zonder je bankrekening te plunderen?

Gamen kan een dure hobby zijn. Een stevige game PC met alles erop en eraan heb je niet voor niks. Zelfs de (iets) goedkopere spelconsoles blijven een dure aankoop. Tel daarbij je games zelf op en je zit aan een significant bedrag. Maar geen nood, bij internetproviders.be hebben we ervaring met dit soort situaties. Waar moet een gamer op letten bij de aanschaf van een internetverbinding?

Bij het online gamen is het belangrijk dat de latency van je verbinding zo laag mogelijk is. Dit wordt ook vaak je ping genoemd. Je kan een ping-waarde vergelijken met de reactiesnelheid van je verbinding. De technische uitleg is een pak complexer, maar die doet er eigenlijk niet toe. Latency is een pak belangrijker dan ruwe snelheid, en wordt uitgedrukt in milliseconden (ms). Een internetverbinding van 20 Mbps met een latency van 20ms zal veel vlotter aanvoelen dan een verbinding van 100 Mbps met 100ms. De latency van de meeste internetverbindingen in Belgie is gelijkaardig. Een lijn van Proximus, Scarlet of Telenet zal een gelijkaardige latency hebben van 30ms of minder. Als je latency toch hoger ligt kijk je best eerst eens naar je installatie thuis. Ben je aan het gamen via een gebrekkige wifi-verbinding of via een ethernetkabel?

Je ping testen is eenvoudig. Surf naar speedtest.net en klik op de grote groene knop met ‘Begin Test’. Je ping wordt het eerst getest, en wordt uiteraard aangeduid in milliseconden.

Het resultaat ziet er ongeveer zo uit. Waarden die onder de 30 tot 40 liggen zijn OK. Hoe lager hoe beter uiteraard!
ping

Naast je ping is je downloadsnelheid en datalimiet uiteraard ook belangrijk. Tegenwoordig worden de meeste games online gekocht, via platformen zoals Steam en Origin. Ook via je PlayStation, XBox of Wii kan je online games kopen. Dat betekent dat je je gekochte games moet downloaden, aangezien je geen fysieke DVD meer koopt. Je datalimiet is eigenlijk nog het belangrijkste van al. Als je weet dat de recente klepper Grand Theft Auto V op PC een download van meer dan 50GB betekent, zie je al snel in dat je met een downloadlimiet van 100 of 150GB niet toekomt. Kies daarom voor een abonnement met een ruime datalimiet, het liefst volledig onbeperkt. Qua snelheid is 30 tot 40Mbps toch een handig minimum om games te downloaden. Dit zijn snelheden die Proximus, Scarlet en Telenet zonder problemen halen.

Wanneer we kosten, latency, datalimiet en downloadsnelheid in overweging nemen komt Proximus als een sterke winnaar naar voor. Kies zeker voor Proximus Maxi, of het Maxi Pack. Telenet is ook een goede keuze, maar uiteraard duurder.

Keihard gamen met Proximus Maxi!
Social tagging: > > > >

Comments are closed.