Hoeveel verbruikt Spotify?

spotify-logo
Multimedia streamen is hot. De tijden van mp3-bestandjes downloaden en ze vervolgens delen via USB-sticks of CD-ROM’s zijn intussen verbannen naar de klassieke oudheid. Streaming wordt aanzien als de reddende engel van de muziekindustrie: de teruglopende inkomsten van de bijbehorende piraterij kunnen voor een stuk opgevangen worden door betalende streamingabonnementen. Maar hoeveel verbruikt zo’n streamingplatform nu? Brengt dat niet te veel kosten mee voor diegenen die nog met een datalimiet zitten? Vandaag kijken we naar het Zweedse Spotify, de populairste streamingdienst ter wereld.

Spotify bestaat in twee versies. De traditionele versie voor op je desktop of laptop, en daarnaast is er een mobiele versie voor op je smartphone of tablet.
Beide versies gebruiken dezelfde kwaliteitsniveaus, maar op een andere manier.

Het zijn er drie:

  • 96 kbps: Standaardkwaliteit voor de mobiele app. Dit verbruikt komt neer op 43.2 megabyte per uur.
  • 160 kbps: Enkel als de instelling “Hoge kwaliteit” voor de mobiele app aan staat. Standaardkwaliteit voor de traditionele versie. Dit verbruik komt neer op 72 megabyte per uur.
  • 320 kbps: Enkel als de instelling “Extreme kwaliteit” voor de mobiele app aan staat. Voor de traditionele versie moet die optie “Hoge kwaliteit” actief zijn. Dit verbruik komt neer op 144 megabyte per uur.

Spotify verbruikt dus niet overdreven veel. Ook de snelheidsvereiste is beperkt: met een beschikbare snelheid van 1 tot 2 Mbps moet het streamen van muziek probleemloos verlopen.
Voor vlot gebruik van Spotify raden wij Scarlet Internet VDSL2 aan, of Scarlet Trio als je een pack met digitale TV en telefonie wil.

Ideale formules voor Spotify bij Scarlet!
 
Op het mobiele front is de situatie anders. Met de huidige gemiddelde datalimieten van om en bij de 2GB kan je al heel wat muziek streamen, maar gebruikers moeten toch blijven opletten. 2GB is vooral al snel te weinig als je het muziek beluisteren combineert met surfen, YouTube, spelletjes downloaden, …

Voor Spotify via mobiel raden wij Base aan. Naast abonnementen aan een scherpe prijs met een ruime datalimiet bieden ze ook nog eens 30% korting op Spotify Premium tijdens het eerste jaar van je abonnement! Je betaalt dan 7 € in plaats van 9,99 €/maand.

Beste mobiele deal voor Spotify bij Base!
Social tagging: > > >

Comments are closed.