Hoeveel energie kost het om je WiFi draaiende te houden en hoe bespaar je hierop?

wifi bluetooth

Alle apparaten in je huis, ze gebruiken ontzettend veel stroom, maar wat kost dat nu precies. Om je een voorbeeld te geven gaan we hier verder in op de kosten van je WiFi. De WiFi staat natuurlijk heel de dag aan en dat is niet gratis. Ook geven we een aantal tips om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk bespaart op de kosten van je WiFi en andere apparaten in je huis. Wanneer je deze tips toepast kun je in totaal aardig wat geld besparen, en wie wil dat nou niet?

Hoeveel verbruikt je WiFi kastje?

Dat stroom niet gratis is weten we allemaal. Als we alleen al kijken naar de WiFi wordt dat al snel duidelijk. Een gemiddelde router verbruikt al snel 22,5 watt per uur. Als we uitgaan van een prijs van 25 cent per kilowatt uur komen de totale kosten van je WiFi op € 50 per jaar. Dat lijkt misschien niet heel veel maar zo zijn er nog heel veel apparaten in huis die ook veel stroom verbruiken. Als je hier iets beter op let kun je veel geld besparen. 

Goedkope energieleverancier

Om op je energiekosten te besparen is het natuurlijk slim om een zo goedkoop mogelijke energieleverancier te zoeken. Wanneer je een goedkope leverancier hebt kan het je al snel een paar tientjes in de maand schelen. Dit is natuurlijk mooi meegenomen. Om een goedkope leverancier te vinden is het slim om gebruik te maken van een energievergelijker, zo weet je precies welk abonnement het goedkoopste is voor jou. 

Tijdschakelaar

Een andere handige tip om te besparen op je energiekosten is om gebruik te maken van een tijdschakelaar. Je kunt hiermee instellen wanneer de stroom aan en uit staat voor een bepaald apparaat. Ook hiermee kun je al snel enkele tientjes per maand besparen. Je kunt een tijdschakelaar op meerdere apparaten thuis aansluiten. In de nacht gebruiken veel apparaten nog aardig wat stroom en dat is natuurlijk nergens voor nodig.

De meeste tips lijken maar kleine besparingen te zijn. Toch is het zeker de moeite waard om deze tips ook bij jezelf in huis toe te passen. Ook al lijkt het of je met alle tips maar een paar tientjes per maand bespaard kan de totale besparing al snel honderden euro’s zijn. Het is natuurlijk zonde om dit aan een energieleverancier te betalen als je het geld ook in je eigen zak kunt steken.

Social tagging: > >

Comments are closed.