Waarom je niet alleen op de prijs moet letten bij internet abonnementen

internetabonnement

Als je even krap bij kas zit en je alleen maar gefocust bent op de prijzen van internet abonnementen, kan het af en toe voorkomen dat je alsnog een verkeerde keuze hebt gemaakt. Er zijn namelijk nog meer dingen waar je rekening mee moet houden als je een internet abonnement afsluit.

Hoe snel is je internetverbinding?

Erg belangrijk natuurlijk om te weten hoe snel je internet is. Om je een beeld te geven hebben we verschillende soorten internetsnelheden op een rijtje gezet.

 20 Mbit/s: is vaak al genoeg om te surfen, mailen en af en toe video’s te streamen op enkele apparaten. Echter zal dit niet genoeg zijn als je met bijvoorbeeld 5 personen in huis woont en iedereen op hetzelfde moment een film of tv wil streamen.

 30/40 Mbit/s: websites en video’s laden gaat al een stuk sneller en tegelijkertijd kun je nu makkelijker dingen down- en uploaden.

 50 Mbit/s en hoger: deze internetsnelheid is van belang als jij met meerdere apparaten vaak en veel downloadt. Dus als jij een echte web surfer bent, is deze snelheid aan te raden.

Goedkoopste internet abonnement

Weet je na lange tijd zoeken en vergelijken via internet nog steeds niet welke internetprovider nou het beste bij jou past? Kies dan te allen tijde het goedkoopste internetabonnement. Het klinkt misschien gek, maar er zit wel degelijk logica achter. Je kunt altijd upgraden naar een minder goed abonnement, maar downgraden gaat vaak niet meer.

DSL verbinding

Als internetproviders internet aanbieden via dsl, zul je extra moeten opletten. Hoe verder jij namelijk van een wijkcentrale woont, hoe minder goed en snel jouw internet dan is thuis. De snelheid die internetproviders hebben bij het adverteren is in 9 van de 10 gevallen niet de snelheid die je uiteindelijk verwacht thuis te krijgen. Je kunt er voor kiezen om een postcodecheck te doen voor de internetsnelheid op jouw adres. Vaak kan dit ook op de website van de aanbieder. 

Een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten dus bij het internet vergelijken. Het is in ieder geval altijd erg belangrijk om je goed te oriënteren. Wanneer je zomaar het eerste abonnement afsluiten dat je tegen komt kan het nog wel is een tegenvaller zijn. Dit is natuurlijk zonde want in veel gevallen zit je al snel een jaar aan je abonnement vast. Erg vervelend dan als het niet bevalt want een jaar lang langzaam internet kan behoorlijk op je zenuwen gaan werken.

Social tagging: > >

Comments are closed.