Betaal nooit meer teveel voor je internet abonnement

internet abonnement vergelijken

Betaal jij te veel voor je internet abonnement? Je staat er waarschijnlijk niet altijd bij stil, maar op jaarbasis zijn die tientallen euro’s per maand toch wel een aanzienlijk bedrag. Voor velen is deze kost zo vanzelfsprekend, dat we er niet meer over nadenken.

Durf daarom de tarieven voor je smartphone, digitale televisie, internet en vaste lijn te vergelijken. Eén keer per jaar is dat zeker een goed idee. Zo heb jij steeds het goedkoopste abonnement!

Vergelijk bundels

Als je er zelf niet achter zit, ga je waarschijnlijk ook niet weten of je te veel betaald. Zolang jij je niet druk maakt over je factuur, doet je provider dat ook niet. Daarom moet je dus zelf kritisch blijven en de verschillende internet abonnementen vergelijken. Zo vind je een passend abonnement en betaal je nooit te veel. 

Heb je al jaren dezelfde bundel? Dan kan het de moeite lonen om te kijken of er niks beter op de markt te vinden is. Misschien kan je minder betalen of krijg je meer data of belminuten voor dezelfde prijs.

Het is vaak al moeilijk om de verschillen tussen de verschillende pakketten bij één operator te zien, laat staan bij meerdere. Daarom is verstandig om providers te vergelijken via een online vergelijkingstool. De meeste zijn volledig onafhankelijk en kan je dus een eerlijk antwoord van verwachten.

Combineer pakketten

Meestal bespaar je het meeste geld als je voor een combinatiepakket kiest. Het is voordeliger om een abonnement van tv en internet te combineren dan als je deze twee diensten apart zou afnemen.

Sommige providers bieden naast vaste telefonie en internet ook mobiele telefonie en digitale televisie aan binnen één pakket. Je voordeel kan daardoor nog verder oplopen en het maakt de administratie bovendien een stuk eenvoudiger. Maar ook bij combinatiepakketten is het belangrijk om onderlinge prijsverschillen tussen providers te vergelijken. 

Wanneer en hoe overstappen

Vanaf 6 maanden na het begin van je contract kan je de overstap maken. Dankzij de telecom-wet van 2012 en de Easy Switch-procedure moet je dan geen verbrekingsvergoeding meer betalen. Als je dit doet vóór die zes maanden verstreken zijn, moet je mogelijk wel een vergoeding betalen. Dat is niet meer dan het resterende abonnementsgeld.

Overstappen is dus makkelijker dan je denkt! Op 1 à 2 weken is de klus vaak geklaard. Maar informeer je wel goed over de toegang die je nodig hebt om van de dienstverlening van je nieuwe provider gebruik te kunnen maken. Sommige maken gebruik van een vaste telefoonlijn, terwijl je voor de andere een aansluiting op de kabel nodig hebt. 

Social tagging:

Comments are closed.