Proximus

Met een lange historische achtergrond is de Belgacom Groep de belangrijkste Belgische leverancier van geïntegreerde telecommunicatiediensten
. Hoewel Belgacom officieel in 1991 werd opgericht heeft het bedrijf eigenlijk een lange historie. Vanaf 1879 installeerden Belgische telegraafdienste een telefoonlijn in het parlement en in datzelfde jaar deden verschillende privé ondernemers een aanvraag in voor de exploitatie van telefoonnetwerken in Belhosche steden. Er kwam een wetgevend kader waarin dit kon plaatsvinden, maar vanaf 1896 kwam de sector telefonie volledig in handen van een overheidsbedrijf.

Door de jaren heen vonden verschillende veranderingen en ontwikkelingen plaats, maar eind jaren tachtig was de overtuiging van een geliberaliseerde telecommarkt een feit. Dit werd mede ingegeven door de Europese Commissie. Zo werd in 1991 een nieuwe telecomwet aangenomen en een nieuw type overheidsbedrijf met een grotere autonomie: Belgacom was geboren. Het hoofdkantoor van Belgacom staat in Brussel.

Naast particuliere klanten heeft Belgacom ook kleine een grote bedrijven tot haar klantenkring. In haar pakketten heeft Belgacom niet alleen internet, maar ook mobiele telefonie, mobiel internet, televisie en vaste telefonie. Deze onderdelen kunnen apart afgenomen worden, maar voordeliger is het om een pakket af te sluiten waarbij korting gekregen wordt. Uiteraard biedt dieze aanbieder ook verschillende toestellen en accesoires aan. Je kan deze online afnemen of in één van de Belgacom centers of verkooppunten kopen.

Geef een reactie