Orange populair na prijsverhoging bij Telenet

Telenet naar Orange

Het concurrentiële telecom landschap in België laat providers zware beslissingen nemen. Zo is Telenet ervan overtuigd dat een prijsverhoging nodig is om toekomstige investeringen te kunnen financieren en het netwerk van de hoogste kwaliteit te houden. Ook Proximus gaat zijn prijzen optrekken.

Zo’n beslissing blijft een risico, zo blijkt. De telecomgroep Telenet zag de voorbije maanden veel klanten overstappen naar de concurrentie. Vooral Orange zag de aantallen groeien.

In juli verhoogde Telenet de tarieven van Whop en Whoppa, King en Kong voor respectievelijk € 1.7 extra per maand en € 1 extra per maand. Bij Wigo betalen klanten zelfs € 3 meer per maand.

Dit zorgde ervoor dat internet, vaste telefonie en kabel-tv klanten zijn overgestapt naar de concurrentie. Mobiele abonnees blijven binnenstromen, maar analisten zien geen al te positieve toekomst als Telenet nog prijsverhogingen wil gaan doorvoeren.

Volgens Telenet ligt de overstap van vele klanten niet per se aan de prijsverhogingen, maar aan de concurrentie. Sinds enkele maanden is minister van Telecom Alexander De Croo al aan het hameren op goedkopere bundels en een vierde grote speler op de markt in België. Telenet en Proximus laten zich hier duidelijk niet door afschrikken, maar het zal afwachten worden wat een vierde speler effectief zal teweeg brengen in het Belgische telecom landschap.

Social tagging: > > > > > > > > > > > >

Comments are closed.