Mobistar begint met een 4G-alternatief voor vast internet

Huawei modem bij Mobistar Easy Internet @Home

Mobistar is begonnen met het aanbieden van een 4g-verbinding als vervanger voor een vaste internetlijn. Het gaat om een abonnement voor lichte gebruikers: voor 15 euro per maand krijgen klanten 15GB aan data. Is dit het begin van goedkope, snelle 4G-verbindingen voor thuis?

Het nieuwe product van de mobiele provider noemt Easy Internet @Home. Een databundel kost 15 euro per maand. Daarnaast moeten nieuwe gebruikers eenmalig een nieuwe modem aanschaffen voor 29 euro. Deze modem is een Huawei B310. Dit merk komt enkelen onder ons waarschijnlijk bekend voor: het betreft een Chinese producent die eerder ook al smartphones uitbracht op de Belgische markt. In die modem wordt uiteraard een simkaart geplaatst die verbinding maakt met het 4G-netwerk van Mobistar. Daarna kunnen tot 32 apparaten aangesloten worden.

De modem is niet gebonden aan bepaalde locatie of huis. Je zal je systeem dus ook kunnen gebruiken in je buitenverblijf in de Ardennen.

De bekende specificaties zijn de volgende:

  • 15GB aan data
  • 25Mbit/s down
  • De uploadsnelheid is momenteel nog onbekend

Dit gaat dus duidelijk om een pakket voor lichte gebruikers. Met 15GB per maand kan je gewoon surfen en mailen zonder problemen. Multimedia is natuurlijk iets anders: meer dan enkele YouTube filmpjes per maand zal er niet inzitten.

Toch blijft dit systeem een absolute primeur voor lichte gebruikers die quasi nooit media consumeren. Voor hen is 15 euro per maand natuurlijk een absolute prijsbreker voor een vast abonnement.

Goedkoop internet voor lichte gebruikers, bij Mobistar!

Nog niet zeker, of ben je een gebruiker die liever iets meer wil?
Gebruik dan onze vergelijkingstool om te ontdekken welke vaste of mobiele internetverbinding écht bij jou past!

Vergelijken!
Social tagging: >

Comments are closed.