Internet voor studenten

studenten

Het vorige academiejaar is nog maar net voorbij, terwijl de voorbereiding voor het nieuwe alweer start. De studentensteden lopen nu al vol met nieuwe studenten die naarstig op zoek zijn naar een kot of studio. Studiekeuze, huisvesting, inschrijvingen, … het is allemaal erg belangrijk voor een student. Eenmaal je dus goed gesetteld bent is het belangrijk dat je de volgende stap neemt: een aangepaste internetverbinding.

Een goede, stabiele internetverbinding is voor iedere student een stevige basis om dat vermaarde diploma te behalen. Taken en werkstukken moeten meer en meer ingediend worden via de elektronische leeromgeving. Cursussen en extra studiematerialen worden ook vaak online aangeboden. Welke formule kies je nu het best? Dat hangt af van welk type student je bent.

Eerst enkele belangrijke tips:

  • Het kan tot drie weken duren tot je abonnement geactiveerd is. Bestel dus op tijd!
  • Bij wet hang je maximum zes maanden vast aan een contract. Een internetverbinding voor de duur van een academiejaar is dus perfect mogelijk.

Voor studenten die constant online zijn, vaak bingewatchen op Netflix en veel downloaden kies je best een stevig abonnement. Voor studenten die een technische richting studeren (industrieel of burgerlijk ingenieur, informatica, …) is dit vaak een noodzaak, aangezien ze vaak grote bestanden moeten downloaden. Aangezien de meeste studentenhuizen zich in een stad bevinden is de keuze voor de VDSL-techniek snel gemaakt. In een stad haal je heel degelijke snelheden via het netwerk van Proximus, en het is een pak goedkoper dan Telenet. En aangezien studeren een dure aangelegenheid is… Bij Proximus kies je dan best voor Internet Maxi, waarbij je onbeperkt kan downloaden aan maximaal 70 Mbps.

Een student die veel download? Proximus Maxi is geschikt!

Daarnaast zijn er de studenten die iets minder gebruik maken van het internet. Bij hen raden we volmondig Proximus Start aan. Voor 27,50 euro per maand krijgen zij een verbinding die tot 50 Mbps kan verwerken. De datalimiet ligt op 100 GB per maand.

Een goedkope, maar degelijke verbinding nodig? Kies voor Proximus Start!

De beide formules van Proximus zijn gemakkelijk aan te vullen tot een pack. Als je er digitale TV wil bijnemen is dit dus geen enkel probleem. Met de ondersteuning voor de FON-netwerken bouw je ook wat veiligheid in. Heb je tijdelijk problemen met het internet op je kot, en moet die taak dringend ingediend worden? Dan kan je via een FON-netwerk in de buurt je vel alsnog redden.

Social tagging: > > >

Comments are closed.