Hoe vind je de juiste hosting voor jouw website?

Juiste hosting voor jouw website

Om een website online te houden dient deze gehost te worden. Dit proces wordt in de meeste gevallen uitbesteed aan een hostingpartij. Een hostingpartij is hier namelijk in gespecialiseerd en de kans is groot dat je website ‘beter’ gehost zal worden door zo’n partij dan door jouzelf. Het vinden van de juiste hostingpartij is echter vaak hetgeen waar website eigenaren tegenaan lopen. Dit komt doordat de website eigenaren enerzijds niet precies weten wat ze nodig hebben en anderzijds doordat hostingpartijen enorm verschillende prijzen hanteren voor het hosten. Juist daarom geven we je in deze blog geven we je enkele tips die jou kunnen helpen bij het vinden van de juiste hostingpartij.

Prijs

De prijs is natuurlijk een variabele die belangrijk is in iedere aankoopbeslissing. Bij hosting is dit echter in veel mindere mate het geval. We raden je dan ook aan om eerst heel goed voor jezelf uit te zoeken wat je precies nodig hebt en wilt van een hostingpartij. Nadat je deze wensen en behoeften op een rijtje hebt gezet kun je overgaan tot het vergelijken van prijs. Het is dan ook niet aan te raden om dit in een te vroeg stadium al te doen. Zo sluit je gemakkelijk op voorhand partijen uit die wél aan al jouw wensen en behoeften voldoen.

Snelheid, cloudruimte & mate van service.

De drie voornaamste factoren die komen kijken bij het kiezen van de juiste hostingpartij zijn de snelheid, de cloudruimte en de mate van service. Het is afhankelijk van de grootte van jouw website hoeveel cloudruimte je nodig hebt en hoe snel het hostingpakket dient te zijn. Het is belangrijk om dit onderzoek eerst uit te voeren alvorens je op zoek gaat naar een geschikte hostingpartij. Heb je bijvoorbeeld een geavanceerde en enorme website, dan is een managed cloud hosting specialist meer wat voor jou. Voor een simpele website met enkele pagina’s heb je daarentegen vaak al genoeg aan een basis en goedkoop hostingpakket. Daarnaast is de mate van service ook een belangrijke factor binnen het vinden van de juiste hostingpartij. Als je zelf weinig tot geen verstand hebt van de hosting, kies dan voor een hostingpartij met veel service. Als je hier zelf wél verstand van hebt, dan kun je vaak kiezen voor een hostingpartij met minder service. Dit zal je vaak ook direct geld schelen in de kosten van de hosting.

Social tagging: > > > > > >

Comments are closed.