4 vaak voorkomende internetproblemen (en de oplossing)

internetproblemen

Het internet valt bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Heerlijk online winkelen, je volgende vakantiebestemming uitzoeken, dagen lang thuis werken of een spannende online game spelen.

We gebruiken het internet allemaal vrijwel elke dag. Hoe vervelend is het dan als je wifi ineens uitvalt of als je geen bereik blijkt te hebben op zolder waar je net even in alle rust die videocall wilde oppakken. Wij voelen je pijn!

Daarom hebben we de vier vaak voorkomende wifi-problemen onder elkaar gezet samen met dé oplossing. Doe er je voordeel mee!

Geen netwerksignaal meer

Met stip op nummer een staat een wegvallend wifisignaal. Dit hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Maar hoe vervelend is het als je net lekker aan het surfen bent op de World Wide Web. Geen zorgen, dit is wat je eraan kunt doen:

stap 1 is het even uitschakelen van je router of internetkastje en enkele seconden te wachten voordat je het toegangspunt weer aan zet. Het systeem wordt dan automatisch gereset en dit werkt voor de meeste standaard klachten. Nog niet opgelost? Check dan je ontvangstsignaal met een mobiele app. Is je signaal onvoldoende (-80 dBm) vraag dan hulp aan je netwerkbeheerder voor sneller internet of onderzoek verder waardoor het signaal zwak is.

Zit je bijvoorbeeld te ver van de router af? Of sluit je andere apparaten af die onnodig gebruik maken van het bereik zoals een slapende laptop. Uiteraard kan er ook sprake zijn van een tijdelijke storing bij je netwerkbeheerder. Dit wordt meestal aangekondigd via de social media van je netwerkbeheerder of je krijgt een e-mail.

Beperkt bereik

Bij een zwak signaal kan het ook zijn dat je router niet op de meest optimale plek in het huis staat. Zorg voor een centrale plek voor je router of ga met je mobiele apparaat in de nabijheid van het toegangspunt zitten. Geen optie? Dan kun je altijd nog kiezen voor een extra router of een router repeater. Zo kun je optimaal bereik creëren in alle hoeken van je woning.

Geen wifi op een specifiek apparaat

Wil je internet op een smart televisie op je slaapkamer of neem je een oudere laptop in gebruik maar komt je wifi niet tot deze locaties of heeft je gadget geen wifi-ondersteuning? Dat is vaak simpel op te lossen met een dongel. Deze plaats je gemakkelijk in je tv of laptop. Dan heb je geen wifi of netwerkkabel meer nodig!

Geen meeliftende buren

Je wilt je wifi natuurlijk privé houden en profiterende buren buiten de deur houden. Zorg daarom dat je regelmatig het wachtwoord van je wifi verandert. Ben je er toch niet helemaal gerust op? Check dan eens de logs van je router, zo zie je welke apparaten zijn aangesloten op je netwerk.

Social tagging: > > > > > > > >

Comments are closed.