Numericable

Het telecommunicatie bedrijf Numericable is naast in België, ook actief in Frankrijk en Luxemburg en biedt telefonie-, televisie- en internetdiensten aan via de kabel. Het hoofdkantoor voor België is gevestigd in Brussel. In België is Numericable niet in alle gemeenten actief met diensten via de kabel. Hieronder een overzicht waar Numericable te bestellen is:

Anderlecht, Brussel, Drogenbos, Haren, Neder-over-Heembeek, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten –Node,Watermaal-Bosvoorde en Wemmel.

In eerste instantie heette Numericable Coditel en is nu eigendom van Ypso Holding. Coditel werd in 2008 aangekocht en omgevormd tot Numericable.

Via de website zijn alle diensten online aan te schaffen en er worden voordelige combinatie packs aangeboden van bijvoorbeeld televisie en internet. Er zijn een viertal Numericable winkels (twee in Brussel, één in Laeken en één in Anderlecht), daarnaast is het aanbod ook via verschillende detailhandelaars af te nemen verspreid over België. Het bedrijf richt zich overigens niet alleen op de particuliere markt, maar bedient ook de zakelijke markt.

One Response to Numericable

  1. WBD schreef:

    Veel goeds valt er over dit bedrijf net te vertellen. Zeker niet als je als Nederlandstalige door een speling van het lot en allerhande markt mechanismen toevallig klant bent van deze dilettanten. Ronduit een triestige vertoning zeker als er iets mis gaat met hun technisch minderwaardige kabel decoders. Doorgaans gaan de batterijtjes van de afstandsbediening langer mee dan de decoder. Als die het dan weer eens opgegeven heeft kan je wat gaan aanschuiven samen met tientallen lotgenoten om het defecte onding om te ruilen voor de volgende prul.Die ruil dient dan te gebeuren in een Numericable verkooppunt, waar het personeel niet eens weet wat klantvriendelijk is. Laat staan dat ze de klanten in het Nederlands kunnen (willen) te woord staan. Verder kom je daar ook weinig te weten over hun producten. Dat personeel weet ongeveer zo veel als de doorsnee klant die de website van Numericable eens heeft bekeken. Die website stelt ten andere ook bijzonder weinig voor. Buiten de prijs van hun producten is daar vrijwel geen informatie op te vinden. Wat de pakketten kosten is wel te vinden maar de inhoud van die pakketten is een onwaarschijnlijk zoekplaatje. To overmaat van ramp is de info verschillend tussen de Nederlandse en de Franse versie. Alweer een communicatiebedrijf dat niet kan communiceren . Leve de vrijgemaakte telecommarkt, we zijn er op vooruitgegaan. 🙁

Geef een reactie