Het voordeligste internet? Zo krijg je dat geregeld

Goedkoop internet

We hebben allemaal te kampen met vaste lasten elke maand. De ene last is duurder dan de ander en per persoon kan deze ook weer verschillen. Een van die vaste lasten is al jaren het internet. Hoewel dat best een uitgave is per maand, kunnen we ons geen leven zonder meer voorstellen, want we gebruiken het elke dag. Is het niet om te surfen op social media is het wel om thuis te werken. Internet hebben we dus echt nodig, maar toch zou je erop kunnen besparen. Weten hoe je dat doet? Lees dan snel verder!

Laat je niet van de wijs brengen

Het belangrijkste is om altijd voet bij stuk te houden en alles zelf uit te zoeken. Laat je niet van de wijs brengen door een verkoper die jou een heel goedkoop abonnement aan kan smeren. Dat is nu misschien goedkoop, maar kan volgende maand heus weer anders zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je geen spijt kan krijgen en houdt internetproviders goed in de gaten. Een internet abonnement hoeft namelijk niet duur te zijn, maar je moet er wel goed naar zoeken. Heb er geduld voor en pak nooit de eerste beste deal die je tegen komt. Je krijgt pas het voordeligste internet als je verschillende providers met elkaar vergelijkt. Kijk dan vooral niet alleen naar de prijs, maar ook wat je ervoor terug krijgt. Wat belooft de provider jou en is dat het waard om een paar euro’s extra te betalen. Wees de advocaat van de duivel en vraag jezelf af of de belofte realistisch zijn. Een provider kan bijvoorbeeld beloven het allersnelste internet te hebben in jouw buurt, maar zodra heel de buurt naar die provider overstapt, raakt het netwerk automatisch overbelast. Vanaf dat moment zul je dus niet meer het snelste internet hebben, terwijl je daar wel voor betaald. Daarom is het verstandig om altijd te vergelijken en bewust te zijn van de beloftes die ze maken. Je kunt zelf wel inschatten of ze zich aan die beloftes kunnen houden en ofdat het geld allemaal waard is. 

Stel vooraf de eisen op

Het is ook belangrijk om vooraf al jouw eisen op een rijtje te zetten voordat je internetproviders gaat vergelijken. We zeiden net al dat je niet alleen moet vergelijken qua prijs, maar ook moet kijken wat ze te bieden hebben. Een provider kan dan misschien wel het goedkoopst zijn in prijs, maar hoeft niet altijd de voordeligste te zijn voor jou. Misschien bieden ze een pakket aan, waar je producten niet van gebruikt of gaat gebruiken, waardoor je dus voor niks betaald. Bedenk daarom vooraf wat jij belangrijk vind aan jouw internetabonnement. Als je die eisen duidelijk op een rijtje hebt, kun je op zoek gaan naar het beste abonnement voor jou. Dit zoek je bijvoorbeeld op bestedeal.nl. Dit is een ideale website om internetproviders met elkaar te vergelijken. Houdt wel rekening met de eisen die je vooraf hebt opgesteld, als je dat niet doet ben je namelijk altijd duurder uit. Dat geldt namelijk ook zo als je zonder boodschappenlijstje boodschappen gaat doen. Dan kom je automatisch met meer boodschappen thuis. Heb je geen wensenlijstje voor je internetabonnement of elk ander abonnement? Dan heb je ook de neiging om te veel af te sluiten, omdat je geen houvast hebt. Een eisenlijstje is dus altijd een pré, voornamelijk als je wil gaan besparen. 

Heb je eindelijk een internetprovider gevonden die aan jouw wensenlijstje voldoet en het voordeligste abonnement aan je aan kan bieden? Zorg dan wel dat je de concurrenten in de gaten blijft houden. Volgend jaar kan er namelijk weer een andere internetprovider goedkoper zijn, alhoewel dat dus niet betekent dat deze ook voordelig is voor jou. Het is altijd het checken waard. 

Wil je blijven besparen? Blijf dan altijd vergelijken! 

Social tagging: > > > >

Comments are closed.